281 θέσεις στο Δήμο από το μεγάλο “πακέτο προσλήψεων”

481 θέσεις κατανέμονται στο Δήμο Λέσβου από τη νέα μεγάλη προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας, με στόχο να δημοσιευτεί πριν το τέλος του έτους για την απορρόφηση 23.000 ανέργων στους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λέσβου. Για τη νέα προκήρυξη που ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου” από τη σελίδα τους “Ευκαιρίες Εργασίας” την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο κατά τις ημέρες που μεσολάβησαν ανακοινώθηκε και η κατανομή στο Δήμο ο οποίος παίρνει τον ίδιο ακριβώς αριθμό με την περσινή προκήρυξη.

241 άνεργοι, θα προσληφθούν και φέτος από τον Δήμο Λέσβου, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας που ετοιμάζονται να βγάλουν στον αέρα μέσα στον Οκτώβριο το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, το νέο πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη 23.000 ανέργων πανελλαδικά και πιο συγκεκριμένα σε 274 Δήμους. Ο Δήμος Λέσβου ενημερώθηκε με καθυστέρηση για την πρόσκληση που θα δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, αλλά ήδη καταγράφει τις ανάγκες του ανά Υπηρεσία, ώστε να υποβάλλει το σχετικό αίτημα μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή σήμερα Δευτέρα.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας αφορά αποκλειστικά στην κάλυψη κενών θέσεων στον Δήμο και δεν σχετίζεται με τις προσλήψεις των 400 συμβασιούχων για το μεταναστευτικό που ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη. Η διάρκεια των συμβάσεων των προσληφθέντων θα είναι 8 μήνες και οι αποδοχές θα συνεχίσουν να κυμαίνονται γύρω στα 500 ευρώ.

 

Οι ειδικότητες

 

Το Υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμη στις ειδικότητες που θα ζητηθούν, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βασικές ανάγκες του Δήμου θα καλυφθούν αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνονται εργάτες καθαριότητας, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και βοηθητικό προσωπικό για τις κοινωνικές δομές. Ο Δήμος περιμένει να πάρει στα χέρια του τη λίστα των ειδικοτήτων, ενώ ήδη καταγράφει τις κενές θέσεις ανά Υπηρεσία.

Το Υπουργείο Εργασίας έχει εκδώσει “οδηγό” για τους Δήμους και όλες οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των αιτημάτων των Δήμων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη των 23.000 ανέργων πανελλαδικά.

Οι κατηγορίες των υπηρεσιών που προωθούνται, σύμφωνα με τον οδηγό που έχει σταλεί προς τους Δήμους, είναι οι εξής:

– Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες

– Συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών

– Αναβάθμιση λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών

– Βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος.