Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

41 άδειες για μικροπωλητές

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

 

-Νέα προκήρυξη από τον Δήμο για την κάλυψη των θέσεων που έμειναν κενές από πέρυσι σε όλο το νησί

 

Νέα προκήρυξη για την χορήγηση 41 αδιάθετων αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου εξέδωσε χθες ο Δήμος. Στις αρχές της χρονιάς είχαν προκηρυχθεί 67 θέσεις, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι 19, ενώ 7 άδειες που αφορούσαν σε καντίνες ανακλήθηκαν με νέο νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ως εκ τούτου, ο Δήμος επαναπροκηρύσσει τις υπόλοιπες αδιάθετες άδειες, δίνοντας προθεσμία έως την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου στους ενδιαφερόμενους για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο πλανόδιο εμπόριο και στις καντίνες, με συνέπεια να μην εκδίδονται νέες άδειες για μικροπωλητές (όπως μεταξύ του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας και του Δημοτικού Θεάτρου). Έτσι οι 67 άδειες έχουν προκηρυχθεί 3 φορές από το 2015, αλλά οι περισσότερες παραμένουν αδιάθετες.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα “Διαύγεια”, στην ιστοσελίδα του Δήμου, στους πίνακες δημοσιεύσεων των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων και διατίθεται από το Δημαρχείο, η προκήρυξη αφορά 8 θέσεις στην Μυτιλήνη, 9 θέσεις στην Αγιάσο, 6 στην Γέρα, 4 στην Πέτρα, 3 στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης, 3 στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής, 4 στον Μανταμάδο, 1 στο Πλωμάρι και 3 στον Πολιχνίτο.

 

Τα δικαιολογητικά

 

Για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση υπό την μορφή υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία δηλώνει ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος

– Εκτός από την υπεύθυνη δήλωση, ο ενδιαφερόμενος καταθέτει βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα οποία αποδεικνύει σε ποια κατηγορία ανήκει

Αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της Δ.Ο.Υ. για τα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας του/της ενδιαφερόμενου/ης, του συζύγου και των προστατευόμενων μελών ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Επιπλέον για την χορήγηση της άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, ο ενδιαφερόμενος καταθέτει στο Δήμο βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης – άσκησης επιτηδεύματος, πιστοποιητικό του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για την εγγραφή σε αυτόν, βεβαίωση της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας από την οποία προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος τηρεί τις προϋποθέσεις της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας.

Μετά από την λήξη της προθεσμίας και με σχετική εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την χορήγηση των παραπάνω αδειών.

Ν.Β.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img