Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλείσιμο με 9 κρούσματα στα σχολεία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Εξαιρετικά χαμηλά – σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες – ήταν τα κρούσματα στα σχολεία της Λέσβου την τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα κρούσματα περιορίστηκαν στα 9, από τα οποία 2 ήταν σε εκπαιδευτικούς και 7 σε παιδιά.

Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέχρι χθες το μεσημέρι δηλώθηκαν μόλις 3 περιπτώσεις μαθητών και μαθητριών που διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, που μοιράστηκαν στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, ενώ υπήρξε κρούσμα και σε 1 εκπαιδευτικό από το νηπιαγωγείο Χαλίκων. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα νέα κρούσματα σε παιδιά ήταν 4, από τα οποία 2 στο ΕΠΑΛ Καλλονής, όπου επιπλέον είχαμε και 1 εκπαιδευτικό θετικό στον κορονοϊό, και από 1 μαθητή ή μαθήτρια στο Γυμνάσιο Άγρας και στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης. 

 

Τα σύνολα

Όπως προκύπτει ξεπερνούν τους 700 οι μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου, που από την αρχή της χρονιάς μέχρι και χθες έχουν νοσήσει με κορονοϊό, κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6% του συνόλου των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία. 

Το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους ήταν αρκετά αισιόδοξο, αφού ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις νέων κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας, ωστόσο το τοπίο άλλαξε αμέσως μετά του Αγίου Δημητρίου, οπότε και εμφανίστηκε μια έκρηξη κρουσμάτων. Από το τέλος Οκτώβρη αν και παρουσιάζουν αυξομειώσεις, πλην ελάχιστων περιπτώσεων, τα κρούσματα σε παιδιά ήταν σταθερά διψήφια και κατά μέσο όρο από την 31 Οκτώβρη μέχρι και χθες, που έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάθε μέρα εμφανίζονται κατά μέσο όρο περίπου 18 νέα κρούσματα. 

Και όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζουμε τα κρούσματα που ενδεχομένως να εμφανιστούν τις αμέσως επόμενες μέρες και τα οποία δεν θα δηλωθούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καθώς τα σχολεία θα είναι κλειστά.

 

Στον γενικό πληθυσμό

 Δεν συνεχίστηκε ευτυχώς το ανοδικό σερί των νέων μολύνσεων του κορονοϊού στη Λέσβο καθώς χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε για την περιοχή μας 57 κρούσματα κάτι που δίνει μία ανάσα στην κοινωνία δεδομένου πως οι ανακοινώσεις της Τετάρτης για 95 νέα κρούσματα ανησύχησαν εξαιρετικά τους πολίτες. 

Στην επικράτειά τα κρούσματα ανήλθαν χθες στα 6.667. 

Νέα δεδομένα έχουμε και για τους εμβολιασμένους, καθώς η Επιτροπή εμβολιασμών συνιστά σε περίπτωση που εκτίθενται στον κορονοϊό δηλαδή έρχονται σε επαφή με άτομα που στη συνέχεια διαγιγνώσκονται θετικά στη νόσο να προβαίνουν σε αυτοέλεγχο ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν μέχρι τώρα. Με τα νέα δεδομένα όλοι οι εμβολιασμένοι μετά την έκθεσή τους σε κρούσμα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο τεστ τις επόμενες επτά με 10 μέρες από την έκθεση και να περιορίσουν τις επαφές τους.

 

spot_img

More articles

spot_img