Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Φωτογραφική” προκήρυξη για 2 μηχανικούς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Φωτογραφικούς όρους” για την πρόσληψη δύο μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο Δυτικής Λέσβου καταλογίζει στην Δημοτική Αρχή ο Νίκος Χήρας. «Το μόνο που δεν συμπεριέλαβαν είναι και η κατοικία τους να είναι δίπλα στο Δημαρχείο (!!!)», αναφέρει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, καλώντας τον Δήμαρχο να πάρει πίσω αυτούς τους όρους και να προχωρήσει η προκήρυξη με αξιοκρατικά και δίκαια κριτήρια.

Η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο, στην Οικονομική Επιτροπή, όπου σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Ν. Χήρας συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ο προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη δύο θέσεων και ειδικότερα μίας θέσης Π.Ε. Πολιτικών Μηχανικών και μίας θέσης Τ.Ε. Μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος. 

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καταψήφισε την εισήγηση του θέματος για τους όρους που τέθηκαν για τους υποψήφιους υπαλλήλους για πρόσληψη, που είναι τέτοιοι ώστε να φωτογραφίζονται άτομα για πρόσληψη, όπως υποστηρίζει. «Δεν είναι επιτρεπτό στα προσόντα  των υποψηφίων να τίθενται οι όροι να είναι και δημότες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και μεταξύ άλλων να είναι και από πολύτεκνη οικογένεια (!!!). Είναι κρίμα να αποκλείονται πτυχιούχοι από το υπόλοιπο μέρος του νησιού και κατ’ επέκταση γιατί να μην μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και όλα τα Ελληνόπουλα με τα ίδια προσόντα;», επισημαίνει ο ίδιος.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ζητά να αποσυρθούν όλοι οι όροι εκτός αυτών που τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος και τα πτυχία των Πανεπιστημίων ώστε να υπάρχει ισότητα σε όλα τα Ελληνόπουλα που κατοικούν σε ολόκληρη τη χώρα. «Το αίτημά μου αυτό έχει τεθεί αρκετές φορές στην Οικονομική Επιτροπή από τον Απρίλιο χωρίς καμία ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή. Αυτό  με ανάγκασε να προβώ σε αυτή την ανακοίνωση και περιμένω η πρόσληψη των μηχανικών να γίνει με αξιοκρατικά και δίκαια προσόντα και όχι με φωτογραφίες», καταλήγει ο Ν. Χήρας.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img