Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το γεγονός ότι 6-7 από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή από το ΕΣΥ γιατί δεν εμβολιάστηκαν βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και μέρες έξω από το Υπουργείο Υγείας και “σκοντάφτουν” πάνω τους κάθε πρωί ο Υπουργός Θανάσης Πλεύρης και η Υφυπουργός Μίνα Γκάγκα δεν έχει τύχει μέχρι τώρα ιδιαίτερης προβολής σε κεντρικό επίπεδο, δεν σημαίνει ότι είναι και αθέατοι.

Ανεξάρτητα του αν συμφωνεί ή όχι κανείς μαζί τους, σ’ αυτό που δεν πρόκειται κανείς να διαφωνήσει είναι το δικαίωμά τους στην εργασία, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σκληρή απόφαση, αυτή του Κράτους να τους θέσει εκτός εργασιακού περιβάλλοντος και δεν έχει και νόημα πλέον με τη διασπορά που έχει ο κορονοϊός στα νοσοκομεία να συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός εργασίας. Έχουμε την αίσθηση ότι όσα μηνύματα ήθελε να δώσει το Υπουργείο Υγείας αυτά δόθηκαν, μπροστά μας έχουμε Πάσχα, ενώ έχουμε αφήσει το χειμώνα πίσω και πρέπει να επανέλθουν οι εργαζόμενοι της αναστολής πίσω στα καθήκοντά τους. 

Όταν το κράτος συζητά με τους ειδικούς ακόμα και το ενδεχόμενο άρσης της υποχρέωσης επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους λόγω τουρισμού, πώς αφήνουν τους εργαζόμενους στην υγεία εκτός;

spot_img

More articles

spot_img