Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος Παράσχος Φραντζέσκος και ο υπεύθυνος συμβουλευτικής Κώστας Σωτηράκης, την οποία μάλιστα ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου, χωρίς να σημειώνουν κάποια εξέλιξη επί των ζητημάτων που έθεσαν στον Γ.Γ., παρότι αναφέρουν ότι συζητήθηκαν «διεξοδικά» θέματα, όπως η προβληματική σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη. Προκαλεί, δε, εντύπωση ότι στο τέλος σπεύδουν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την «εποικοδομητική συζήτηση» και αυτό  την ώρα που ο κ. Κουτουλάκης είχε την απόφαση στα χέρια του για να πληρώσει ΜΟΝΟ 6 μήνες από τα χρωστούμενα του 2021 για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στους επιχειρηματίες, ενώ σε λίγο κοντεύει να συμπληρωθεί το τρίτο εξάμηνο απληρωσιάς, δηλώνοντας κατά τα άλλα ικανοποίηση για τον εποικοδομητικό διάλογο! 

Στο ερώτημα αν η τηλεδιάσκεψη αυτή έβγαλε κάτι νεότερο για την περιοχή μας την απάντηση έδωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Φραντζέσκος, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για «μια εποικοδομητική τηλεσυνεργασία των συναδέλφων του Επιμελητηρίου μας, με τον καλό φίλο, συνεργάτη και γνώστη των προβλημάτων των νησιών Γ.Γ. Υπ. Αιγαίου Μανώλη Κουτουλάκη με τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, κυρίως των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών καταθέτοντας εκατέρωθεν προτάσεις».

Είναι περιττό να σχολιάσουμε οτιδήποτε περαιτέρω, απλά ας μην υποτιμούν το επίπεδο της νοημοσύνης των πολιτών οι επιμελητηριακοί μας! Το να έχουμε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη μόνο το χειμώνα (με άδεια πλοία!) και όχι το καλοκαίρι και με τέτοιες καθυστερήσεις πληρωμών στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και εκείνοι να αναλώνονται σε διαπιστώσεις και εποικοδομητικούς διαλόγους, αυτό υπολείπεται των αναγκών της αγοράς.

Δυστυχώς για την τοπική αγορά οι απανωτές παρατάσεις στις διοικήσεις των Επιμελητηρίων σε συνδυασμό με την έλλειψη ελέγχου από πλευράς αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Λέσβου, καθώς οι δύο παρατάξεις συγκυβερνούν, οδηγεί σε αδράνεια τον επιχειρηματικό φορέα που αναλώνεται σε ευχολόγια, συναντήσεις για τα δελτία Τύπου και διαπιστώσεις!  

Αλλά θα πει κανείς… τι καθόμαστε τώρα και εμείς και ψάχνουμε, ε;;;

spot_img

More articles

spot_img