Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αν και η ΔΕΥΑΛ ξεκίνησε από την Παρασκευή τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των σκαμμάτων,  υπέφεραν εδώ και εβδομάδες οι κάτοικοι στην περιοχή του νοσοκομείου και της Καλλιθέας από τα ανοιχτά σκάμματα και τα σύννεφα σκόνης, που συνεχώς σηκώνονταν με τη διέλευση των αυτοκινήτων. Δεν λέμε, καλό και αναγκαίο το έργο της αντικατάστασης του παλιού αγωγού ύδρευσης, αυτό όμως δεν απαλλάσσει τη ΔΕΥΑΛ από την υποχρέωση που έχει να καταβρέχει με ένα βυτιοφόρο ένα χιλιόμετρο δρόμο όλο κι όλο, 3-4 φορές την ημέρα, για να συγκρατείται η σκόνη. 

Επί δημαρχίας Στρατή Πάλλη στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 ο Δήμος Μυτιλήνης κάθε καλοκαίρι καθημερινά με ένα βυτιοφόρο κατέβρεχε τους κεντρικούς ασφαλτόδρομους της Μυτιλήνης και τα μέσα που είχε τότε ο Δήμος ήταν πενιχρά. Τώρα εν έτει 2022 η ΔΕΥΑΛ με τόσα μέσα για ένα χιλιόμετρο δρόμο άφησε τους περίοικους να πνίγονται καθημερινά στα σύννεφα της σκόνης. 

Δεν σημαίνει πως καθώς εκτελείται ένα κοινωφελές έργο σε οποιαδήποτε περιοχή πρέπει να ισοπεδώνεται η καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς τη λήψη ούτε των στοιχειωδών μέτρων, όπως εν προκειμένω. Οι υπηρεσίες και οι Επιχειρήσεις του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης οφείλουν να σέβονται τους πολίτες και αυτό να το δείχνουν με έργα, όχι με τα λόγια!

spot_img

More articles

spot_img