Τα ρετιρέ και τα ισόγεια των περιφερειών

Spread the love

Στις φτωχότερες Περιφέρειες της Ελλάδας ή αλλιώς σ αυτές που οι κάτοικοι της αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο τον κίνδυνο για φτώχια και κοινωνικό αποκλεισμό  σύμφωνα με τα εισοδήματά τους, έχουμε δηλαδή πολλά νοικοκυριά με ετήσια εισοδήματα που είναι στα όρια της φτώχειας και αυτά όπως προβλέπονται είναι 11.000  ευρώ για ζευγάρια με δύο ανήλικα παιδιά και 5.251 ευρώ ετήσιο εισόδημα για άτομα χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις εμφανίζεται το Βόρειο Αιγαίο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και αφορούν το έτος 2021.

Οι πλουσιότερες περιφέρειες της Ελλάδας βάσει των εισοδημάτων των κατοίκων είναι η Αττική, η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και η Θεσσαλία ενώ τα Ιόνια Νησιά, η Ήπειρος το Βόρειο Αιγαίο, η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη βρίσκονται στις φτωχότερες περιοχές δηλαδή στις περιοχές με υψηλότερο τον κίνδυνο φτώχειας.

Με τα παραπάνω στοιχεία που δεν προκαλούν έκπληξη είναι να διερωτάται κάνεις πώς και το προηγούμενο ΕΣΠΑ κατανεμήθηκε με στρεβλό τρόπο δηλαδή με έναν Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων στον οποίο μεταξύ άλλων ήταν ομαδοποιημένο το φτωχό Βόρειο Αιγαίο με την πλούσια Κρήτη αντλώντας αναπτυξιακούς πόρους  από την ίδια δεξαμενή!

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι 9 από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας ανάμεσά τους μαζί με εμάς και περιοχές που θεωρούνται περισσότερο αναπτυγμένες βρίσκονται στην κατηγορία του κινδύνου για διεύρυνση της φτώχειας.

Σε επίπεδο Ευρώπης τον υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζει η Βουλγαρία ενώ η Ελλάδα έρχεται στην δεύτερη θέση και η Ισπανία στην τρίτη θέση.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση