Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Άδειασαν και το κυλικείο στο σχολείο του Παπάδου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Δεν αντέχουν άλλο ούτε οι κάτοικοι, ούτε οι επαγγελματίες, μέχρι τώρα όμως ουδείς έχει ασχοληθεί με το σοβαρό ζήτημα της παραβατικότητας των Ρομά στον Παπάδο

Άδειασαν και το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Παπάδου στη Γέρα χθες τα ξημερώματα άγνωστα άτομα, με τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να έρχονται πρωί-πρωί αντιμέτωποι με στραπατσαρισμένα κιγκλιδώματα, σπασμένα τζάμια και μία κατάσταση αρένας μέσα στο κυλικείο! Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης που δεν μπόρεσαν χθες να τη λειτουργήσουν, καθώς από το πρωί βρίσκονταν στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας και η Σήμανση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας για λήψη αποτυπωμάτων, εκτίμησαν τη ζημιά μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, καθώς αν και δεν υπήρχαν μετρητά οι άγνωστοι δράστες πήραν μαζί τους φεύγοντας ό,τι υπήρχε σε σνακ και αναψυκτικά, με εξαίρεση κάποια κουλούρια τα οποία πέταξαν και ποδοπάτησαν ψάχνοντας στα ντουλάπια.

Τη μαρτυρία της υπεύθυνης του κυλικείου καταγράφει ο αστυνομικός
Λήψη αποτυπωμάτων από το χώρο του κυλικείου

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστα άτομα χτυπούν το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος, όπως μας ανέφεραν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, με τις υποψίες και της αστυνομίας να στρέφονται σε άτομα Ρομά, καθώς προσπαθώντας κανείς να βρει τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες διαπιστώνει ότι δίπλα σε ένα ρέμα πίσω από το σχολικό συγκρότημα κάθισαν και έφαγαν μέρος των σνακ που είχαν κλέψει πριν περάσουν προφανώς για την απέναντι πλευρά, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός μέσα στη δημοτική έκταση. «Είναι μία δύσκολη εποχή για όλες τις επιχειρήσεις και για τα κυλικεία των σχολείων», μας είπε η υπεύθυνη της επιχείρησης. 

Και εδώ βλέπουμε από το εσωτερικό, όπως το μετέτρεψαν σε… αρένα
Να από πού μπήκαν, από την πίσω πλευρά

Και συνέχισε: «Άδειασαν όλα τα ράφια, τα συρτάρια, πήραν μαζί τους ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Η ζημιά είναι μεγάλη για ένα κυλικείο, το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο καθώς αυτή η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι επαναλαμβανόμενη».

Σπασμένα τζάμια για να τρυπώσουν στο σχολικό συγκρότημα

Το Αστυνομικό Τμήμα Γέρας που επενέβη άμεσα έδειξε να επιμένει στη συλλογή των στοιχείων και στην καταγραφή του συμβάντος, χωρίς οι αστυνομικοί να βιάζονται να «το περάσουν» ως μία ακόμα περίπτωση… άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Τα στελέχη της αστυνομίας συζήτησαν με την υπεύθυνη του κυλικείου και με το προσωπικό του σχολείου, ερεύνησαν τον αύλειο χώρο, ενώ ειδικό στέλεχος της Ασφάλειας από τη Μυτιλήνη με τα κατάλληλα εργαλεία έκανε τη λήψη αποτυπωμάτων, τα οποία θα ταυτοποιηθούν στο εγκληματολογικό γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

“Κλαίνε” οι περίοικοι

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κλοπές και οι διαρρήξεις αποθηκών των αγροκτημάτων που βρίσκονται μεταξύ του Μουσείου Βρανά και του καταυλισμού των Ρομά στον Παπάδο. Άλλη μία περίπτωση διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο αγρόκτημα του κ. Φώτη ΔουμούζηΟι άγνωστοι ανέβηκαν στη στέγη και αφού άνοιξαν μία τρύπα προκειμένου να δουν αν υπάρχει οτιδήποτε αξίας  μέσα, μόλις διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης είχε μεταλλικούς πασσάλους και ρολά με σύρμα για περίφραξη άδειασαν τον αποθηκευτικό χώρο. Η τακτική των ατόμων Ρομά πρώτα να ανοίγουν τρύπες και να κοιτούν μέσα και μετά να επεμβαίνουν οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι από τους περίοικους φροντίζουν να μην έχουν συνήθως εργαλεία ή άλλα υλικά μέσα στις αποθήκες τους, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα τα έχουν για καιρό ακόμα στην κατοχή τους! Όταν όμως κάποιος από τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο για να αφήσει κάποια υλικά για μικρό διάστημα πάνω σε αυτό ποντάρουν οι δράστες, κάνοντας «δειγματοληπτικούς» ελέγχους και χτυπώντας όπου δουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

Τρύπησαν τη σκεπή του κ. Δουμούζη και «έφαγαν» τους πασσάλους και το σύρμα της περίφραξης

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε καταστραφεί. Είμαστε ιδιοκτήτες περιουσιών που τις έχουμε χαμένες», είπε ο κ. Δουμούζης στα Νέα της Λέσβου. Και συμπλήρωσε:  «Όχι απλά παρακαλούμε, αλλά εκλιπαρούμε τον Δήμαρχο κ. Κύτελη και τον στρατηγό της αστυνομίας κ. Ντουρουντού να δουν το δράμα που βιώνουμε και να παρέμβουν να μας βοηθήσουν. Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία; Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Έχουμε οικογένειες!», είπε αγανακτισμένος ο κάτοικος του Παπάδου.

Άδεια η αποθήκη και στην άκρη τα κεραμίδια μας δείχνει ο ιδιοκτήτης

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται στα 300 ευρώ από τον κ. Δουμούζη, ο οποίος έχει πέσει επανειλημμένα θύματα διάρρηξης σε σημείο που σκέφτεται να εγκαταλείψει το περιουσιακό του στοιχείο όσο οι εκκλήσεις τόσο του ίδιου όσο και των γειτόνων του πέφτουν στο κενό. 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img