«Άφαντος» ο Συντονιστής στη Βρίσα

Το ένα μετά το άλλο γκρεμισμένα σπίτια, χτίζονται από την αρχή στην σεισμόπληκτη Βρίσα γεμίζοντας αισιοδοξία τους κατοίκους
  • Αυξήθηκαν τον Απρίλιο τα υπό ανέγερση σπίτια γεμίζοντας αισιοδοξία τους κατοίκους του σεισμόπληκτου χωριού

Αρχές του περασμένου Μαρτίου είχε ανακοινωθεί από το Δήμο Δυτικής Λέσβου η τοποθέτηση του πολιτικού μηχανικού, Θεόδωρου Κυπραίου, στη θέση του Συντονιστή για το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017. Μεσολάβησε η καραντίνα λόγω της πανδημίας για τον κορονοϊό, όμως, και πάλι τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βρίσας, Στρατής Παράκοιλας, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας Νίκος Γκουγκούλιος, αναφέρουν ότι ο Συντονιστής δεν σηκώνει τηλέφωνα, δεν απαντά σε μέιλ, γενικά… είναι άφαντος από τις αρμοδιότητες που ανέλαβε. 

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα που χρειάζεται κάποιος να μεσολαβεί για να λυθούν, όπως για παράδειγμα στις 12 Ιουνίου λήγει το επίδομα ενοικίου και θα πρέπει κάποιος να φροντίσει να δοθεί παράταση. Αυτό αναλαμβάνω να το κάνω εγώ. Ήδη έχω επικοινωνήσει και με τον κυβερνητικό βουλευτή για το θέμα. Δεν είναι πολλά τα ζητήματα που χρειάζονται κάποιον να τα προωθεί πλέον  – όπως ήταν στην αρχή – ας μας πουν ότι δεν υπάρχει Συντονιστής να τα κάνουμε μόνοι μας», λέει στα «Νέα της Λέσβου» ο Πρόεδρος της Βρίσας κ. Παράκοιλας. 

Μαύρα παράπονα για την απουσία ουσιαστικά Συντονιστή εξέφρασε μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Νίκος Γκουγκούλιος, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχουν καθημερινά ζητήματα που χρειάζονται κάποιον να παρεμβαίνει. «Όσες φορές και αν τον πήραμε τηλέφωνο δεν απαντά. Μου είπε ότι θα μου στείλει το μέιλ του για να του στείλουμε τα ζητήματα που υπάρχουν, δεν το έστειλε ποτέ. Για μας, χρειάζεται ένας Συντονιστής, υπάρχουν πολλά ζητήματα. Υπάρχει το ζήτημα της παράτασης του επιδόματος ενοικίου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν την επιδότηση επειδή το ρολόι του ρεύματος έγραψε ελάχιστη κατανάλωση και έχουν κάνει ενστάσεις.   Υπάρχουν προβλήματα με κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία και έχουν μπλέξει στην γραφειοκρατία, χρειάζεται κάποιον να τα προωθεί όλα αυτά. Ανακοινώθηκε ότι ορίσθηκε Συντονιστής, για μας όμως, δεν υπάρχει Συντονιστής»,  τονίζει ο κ. Γκουγκούλιος.

 

Χτίζονται ξανά τα σπίτια

Αισιοδοξία γεμίζουν τους κατοίκους οι οικοδομές που στήνονται η μια μετά την άλλη, καθώς αρχίζουν να χτίζονται ξανά σπίτια στην κατεστραμμένη Βρίσα. Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, η ελπίδα επιστρέφει. «Από τον Απρίλιο περίπου 13-14 σπίτια χτίζονται και προγραμματίζονται και άλλα. Όταν χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό θα δούμε ακόμη περισσότερα  να ξεκινήσουν να χτίζονται. Είναι κάτι που μας γεμίζει χαρά, να βλέπουμε ξανά να χτίζονται σπίτια στο χωριό μας», λέει ο Πρόεδρος του χωριού.