Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

“Αγκαλιά” ανθρωπιάς για τους καρκινοπαθείς

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση, κυρίως των πολιτών, αλλά και των τοπικών φορέων στο κάλεσμα βοήθειας προς τους δύο καρκινοπαθείς από την Αγιάσο, που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των “Νέων της Λέσβου” την περασμένη Τετάρτη, ξύπνησε για μια ακόμη φορά την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι σε τέτοιες περιπτώσεις για να στηριχθούν οικογένειες που δοκιμάζονται και δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες για την αποκατάσταση της υγείας τους. Ήδη, οι δωρεές χρημάτων ακόμη και από την Αυστραλία έχουν πιάσει τόπο και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη περίπτωση αφορά 57χρονο άνδρα που δίνει μάχη εδώ και 4 χρόνια με την επάρατη νόσο, ενώ πρόσφατα εντοπίστηκε μετάσταση της κακοήθειας και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος έχασε την σύζυγό του από την ίδια ασθένεια πριν από 16 μήνες. 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά γυναίκα 49 ετών, από το ίδιο χωριό, που βρίσκεται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Μεταξά”, στον Πειραιά, και υποβάλλεται σε θεραπεία. Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο οικογένειες, στην περίπτωση της γυναίκας, υπάρχει και ένα παιδί, 19 ετών, ο γιος της, που ενώ έχει εισαχθεί στην Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει ένα διαμέρισμα για να σπουδάσει.

Μετά από την δημοσιοποίηση των χτυπημάτων της μοίρας στις δύο οικογένειες από τα “Ν.τ.Λ.”, η Πρόεδρος της Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλη, δεν έχει σταματήσει να απαντά στα τηλεφωνήματα πολιτών απ’ όλο το νησί που θέλουν να προσφέρουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. Την επόμενη κιόλας μέρα του δημοσιεύματος, η Αντιδήμαρχος, Δήμητρα Αλεξανδρή, εξασφάλισε τα εισιτήρια του 57χρονου άνδρα για να μεταβεί στην Αθήνα και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Παράλληλα, η Διοίκηση των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων επικοινώνησε με την κ. Ρουγκέλη για να διαθέσει στον γιο της 49χρονης γυναίκας διαμέρισμα στην Αθήνα. «Έχω πραγματικά συγκινηθεί από την ευαισθητοποίηση του κόσμου αμέσως μετά το δημοσίευμά σας και από το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που υπάρχει για να σωθούν δύο ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του το παιδί. Δεν περίμενα ότι θα υπάρξει τόσο μεγάλη ανταπόκριση γιατί ξέρω ότι πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Πραγματικά χαίρομαι και ελπίζω ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε και να αποδείξουμε ότι η ανθρωπιά είναι πάνω απ’ όλα», τόνισε η Πρόεδρος της Αγιάσου.

Για την περίπτωση του 57χρονου, η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον Τοπικό Σύμβουλο της Κοινότητας, Παναγιώτη Κορομηλά, η προσπάθεια για την συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού για την εξειδικευμένη εγχείρηση στην οποία πρέπει να υποβληθεί και υπερβαίνει κατά πολύ τις οικονομικές του δυνατότητες, συνεχίζεται με τον άτυπο έρανο που διενεργείται. Για το σκοπό αυτό στην Αγιάσο έχουν τοποθετηθεί δυο κουμπαράδες στα καταστήματα του Γιάννη Ορφανού (Αγορά) και του Παναγιώτη Κασκαμπά (Καμπούδι) και παρακαλείται όποιος συνάνθρωπός μας θέλει να καταθέσει την οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και στη Μυτιλήνη όπου οι ενισχύσεις κατατίθενται στο “Block café” (πρώην «Βυζαντινό», Λεωφ. Οδυσσέα Ελύτη 13) στον κ. Κώστα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ασθενή: 698 037 0476.