Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Αγριεύει ο χειμώνας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα

Σε επιφυλακή για την πρόληψη και αντιμετώπιση νέων ζημιών από τις καιρικές συνθήκες θα βρίσκονται για δύο ημέρες ακόμη οι αρμόδιες Υπηρεσίες, αφού η εβδομάδα ξεκινά με νέο έκτακτο δελτίο πρόβλεψης έντονων βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων. Ευτυχώς, τα προβλήματα που προκλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την σφοδρή καταιγίδα και τα μποφόρ αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τους δύο Δήμους και την Περιφέρεια, αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά και πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην κινδυνέψουν περιουσίες ή ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Η δυνατή βροχή που κράτησε περίπου μία ώρα ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει και πάλι ο δρόμος στην Προκυμαία Μυτιλήνης και να γίνει ένα με τη θάλασσα, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, ενώ η κυκλοφοριακή κίνηση ήταν αυξημένη. Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Δήμος Μυτιλήνης ειδοποιήθηκαν για αρκετές περιπτώσεις σπασμένων κλαδιών σε κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης, όπως στην Αστυνομία, το ΙΚΑ, τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, πίσω από το πάρκο Αγίας Ειρήνης και στη Λαγκάδα. 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Φραντζέσκος, που βρισκόταν αυτή την ώρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκε να αποχωρήσει και μαζί με συνεργείο της Υπηρεσίας και τον Προϊστάμενο, Γιώργο Αλεξίου, συντόνισαν τις εργασίες για να καθαρίσουν οι δρόμοι.

Η κακοκαιρία δεν άφησε αλώβητη ούτε τη δυτική Λέσβο, όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία από την Καλλονή προς την Σκάλα λόγω πτώσης δέντρου, αλλά και από την Φίλια προς την Ανεμότια εξαιτίας κατολισθήσεων. Καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν και στους δρόμους Σκαλοχώρι – Βατούσα, Στύψη – Υψηλομέτωπο – Πελόπη – Κάπη, καθώς και στο Καβάκι της Πέτρας, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Ανδρέα Αξή, να δίνει μάχη με τα συνεργεία για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις