Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Άκουσε τα παράπονα για τις επιδοτήσεις ο Παρασκευαΐδης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, κατά την περιοδεία του στην έδρα του κυβερνητικού βουλευτή, Χαράλαμπου Αθανασίου, στις Κοινότητες Αγίας Παρασκευής και Νάπης, επισημαίνοντας ότι τα χωριά έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ δεν υπάρχει στήριξη της νεολαίας για να μείνουν στις εστίες τους. 

Κατά την περιοδεία του στα δύο χωριά ο κ. Παρασκευαΐδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επαγγελματίες αλλά και με αγρότες και κτηνοτρόφους καταγράφοντας τα προβλήματα και ακούγοντας  παράπονα για την αργοπορία στις πληρωμές των επιδοτήσεων τόσο από τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων του 2022, που ακόμα εκκρεμούν οι πληρωμές και η καθυστέρηση είναι πρωτοφανής, όπως επίσης και για την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς, καθώς και άλλες εκκρεμότητες, όπως είναι τα υπόλοιπα Βασικής Ενίσχυσης κ.ά.. Ο κ. Παρασκευαΐδης εξέφρασε τη λύπη του γι’ αυτές τις καθυστερήσεις σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον Κώστα Σκανδαλίδη τη διετία 2010-2012 είχε καταφέρει να βάλει σε τάξη τις πληρωμές των επιδοτήσεων, που μέχρι τότε δεινοπάθησαν να εισπράξουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, λόγω της βίαιης προσαρμογής που είχε επιχειρηθεί να γίνει με την εφαρμογή της τότε νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την περίοδο του 2006, καταλογίζοντας στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκείνης της περιόδου (υπό τον Ευάγγελο Μπασιάκο) ότι είχε πιαστεί στον ύπνο. 

«Το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε αυτά τα θέματα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, καταφέρνοντας να νοικοκυρέψει τις πληρωμές και θλίβεται κανείς να διαπιστώνει 10 χρόνια αργότερα, τώρα να γίνονται πισωγυρίσματα και οι παραγωγοί μας να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται», είπε ο κ. Παρασκευαΐδης και επεσήμανε ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη καλλιεργητικές εργασίες στον ελαιώνα, πρέπει να καταβληθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση, ενώ υπογράμμισε: «Αλίμονο να έχουν την αγωνία οι αγρότες πότε θα εισπράξουν τα λεφτά τους! Οι αγρότες πρέπει να παράγουν αναπόσπαστοι και η πολιτεία οφείλει να τους παρέχει τις ενισχύσεις που δικαιούνται στην ώρα τους»

spot_img

More articles

spot_img