Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Άκυρη η ασφαλτόστρωση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Διάλυση σύμβασης λόγω λανθασμένης μελέτης και αποζημίωση 10.000 ευρώ

Κακόγουστο ανέκδοτο τείνει να χαρακτηριστεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιος Στέφανος – Παλιός, στον Μανταμάδο, που συζητείται και ανακοινώνεται εδώ και 3 χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει! 

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση άνω των 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το συγκεκριμένο έργο έχει δημοπρατηθεί δύο φορές αλλά και τις δύο η σύμβαση διαλύθηκε πριν καν ξεκινήσει. Ο πρώτος διαγωνισμός διεξήχθη από την Δημοτική Αρχή Γαληνού, αλλά με τις εκλογές καθυστέρησε η υπογραφή της σύμβασης και ακυρώθηκε. Η δεύτερη δημοπράτηση έγινε πριν μερικούς μήνες, αλλά όταν ο ανάδοχος πήρε στα χέρια του την μελέτη διαπίστωσε προβλήματα και αποχώρησε, λαμβάνοντας αποζημίωση 10.000 ευρώ από τον Δήμο Μυτιλήνης, που ανέλαβε να συνεχίσει τα έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, «ζητήσαμε από τον Δήμο Μυτιλήνης να προχωρήσουμε εμείς από δω και πέρα τις διαδικασίες ανάθεσης, αλλά αρνήθηκε. Ευελπιστώ ότι δεν θα χαθεί η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε το 2018».

Θυμίζουμε ότι το έργο αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου που ξεκινά από την διασταύρωση Παλιού – Άγιου Στεφάνου και καταλήγει στον Παλιό με συνολικό μήκος 5.300 μέτρα στο βασικό κλάδο του. Ο δεύτερος κλάδος του, που ξεκινά από διασταύρωση Παλιού και φτάνει έως το Ακρωτήρι (Φυλάκιο) έχει συνολικό μήκος 900 μέτρα. Το συνολικό μήκος των δύο δρόμων που θα ασφαλτοστρωθούν είναι 6.200 μέτρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Μανταμάδου, αναφέρει μεταξύ άλλων για τις περιπέτειες που εξακολουθεί να περνά το έργο: «Το έργο της ασφαλτόστρωσης Αγίου Στεφάνου-Παλιού με την χρόνια κοροϊδία των τοπικών αρχών έχει καταντήσει ανέκδοτο. Για άλλη μια φορά ακούμε και διαβάζουμε για ένταξη και απένταξη σε διάφορα προγράμματα, για εργολάβους που παίρνουν και αφήνουν το έργο και η κοροϊδία συνεχίζεται. Καλούμε τους κατοίκους του χωριού μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για αυτούς που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου (Περιφέρεια, Δήμος, Κοινότητα) και να διεκδικήσουν μέσα από τον αγώνα τους την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Μόνο μέσα από τον αγώνα και την πάλη του ίδιου του λαού μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις για να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας».

 

Η απάντηση Βέρρου

Άμεση ήταν η απάντηση του Τ. Βέρρου στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οποία αναφέρει ότι ο προβληματισμός της Δημοτικής Αρχής για την πορεία υλοποίησης του έργου του δρόμου Άγιος Στέφανος – Παλιός είναι κοινός τόσο με αυτόν που εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου, όσο και με εκείνον της Τοπικής Κοινότητας Μανταμάδου: «Σε περίπτωση όμως που διαφεύγει από την αντίληψη των συντακτών της ανακοίνωσης, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω έργο προγραμματίστηκε από τον τέως Δήμο Λέσβου και υλοποιείται από το διάδοχο Δήμο της Μυτιλήνης και όχι από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, η Δημοτική Αρχή πρότεινε την ανάληψη του έργου, αλλά έλαβε αρμοδίως την διαβεβαίωση ότι προχωρά η διόρθωση της μελέτης καθώς και η επαναδημοπράτηση. Για τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ανέλυσε διεξοδικά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το έργο στην τοπική κοινότητα Μανταμάδου, σε προγραμματισμένη τους συνάντηση και για το επίμαχο θέμα. Κατά συνέπεια, οι χαρακτηρισμοί της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης περί “ανικανότητας του Δήμου” είναι αν όχι άστοχοι, σίγουρα όμως άδικοι». 

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img