Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ανασχηματισμός με το βλέμμα στο 2023

  • “Κόβει και ράβει” ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου για να “εντείνει” στο δεύτερο μισό της θητείας του και να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο
  • Στις 7 Νοεμβρίου οι δημαιρεσίες

Απόλυτα επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ των “Νέων της Λέσβου” της περασμένης Παρασκευής για τον ανασχηματισμό της Δημοτικής Αρχής Βέρρου, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου σε όλους τους τομείς, αλλά και με γνώμονα να μην προκαλέσει δυσαρέσκειες και γκρίνιες μεταξύ των συνεργατών του. Ο Ιορδάνης Ιορδάνου επανέρχεται σε θέση ευθύνης, αναλαμβάνοντας την Αντιδημαρχία Οικονομικών, και ο προκάτοχός του, Γιώργος Αλάνης, μετακινείται στην Αντιδημαρχία των Έργων. Οι αλλαγές αυτές είχαν συζητηθεί εδώ και καιρό μεταξύ των ενδιαφερόμενων και επιβεβαιώθηκαν χθες το μεσημέρι, σε συνεδρίαση των στελεχών της παράταξης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος σκοπεύει να είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2023, αφού η θητεία των σημερινών Δημοτικών Αρχών λήγει τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου”, «βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, στη μέση της θητείας μας και τώρα ξεκινά ουσιαστικά η παραγωγή του έργου που προετοιμάζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να επιταχύνουμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας, οι οποίοι ήταν πολύ συγκεκριμένοι από την αρχή. Γι’ αυτό αποφάσισα ορισμένες μικρές, εσωτερικές αλλαγές για την εύρυθμη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών με την ίδια ομάδα που πορευόμαστε από την αρχή».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στις αρμοδιότητες, ο Δήμαρχος αποφάσισε να ελαφρύνει σημαντικά τον Ανδρέα Αξή που τον τελευταίο χρόνο εκτελούσε καθήκοντα Αντιδημάρχου Έργων, Αυτεπιστασίας, Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας. Πλέον, θα παραμείνει στο σχήμα ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας με όλες τις ευθύνες γύρω από τον κρίσιμο αυτό τομέα, στον οποίο θα αλλάξουν πολλά, όπως έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση. Ο τομέας της Αυτεπιστασίας, μαζί με την Αγροτική Οδοποιία περνούν στα χέρια της Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Ασανούλας Γιαννή – Κοκκινέλλη.

Σταθεροί στις θέσεις τους ο Μιχάλης Ρούσσης και ο Στρατής Ζαφείρης, ενώ ο Κώστας Πάππος που μέχρι χθες εκτελούσε καθήκοντα Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Περιουσίας θα συνεχίσει την θητεία του ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Προσωπικού και Πρασίνου. 

Αναλυτικά, η σύνθεση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου για τον επόμενο χρόνο έχει ως εξής:

– Στρατής Ζαφείρης: Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 – Ιορδάνης Ιορδάνου: Αντιδήμαρχος Οικονομικών

– Γιώργος Αλάνης: Αντιδήμαρχος Έργων και Τεχνικής Υπηρεσίας

– Ανδρέας Αξής: Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

– Ασανούλα Γιαννή: Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Αυτεπιστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας

– Μιχάλης Ρούσσης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Ζαχαρούλα Ιωακείμ: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεότητας και Εθελοντισμού

Αφροδίτη Βατή – Μαριόλα: Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τις δημαιρεσίες, που διεξάγονται στη μέση της θητείας των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την εκλογική διαδικασία που ακολουθείται για την ανάδειξη των Προεδρείων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, καθώς και των μελών στις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής.