Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Αναβίωσαν τα έθιμα στο Καγιάνι

Το πανηγύρι του Αγίου Βαρθολομαίου αναβιώνει μετά από χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην Αντιδήμαρχος Ηλίας Κουνιαρέλλης, που έχει διατελέσει και κοινοτάρχης στην περιοχή. Ο κ. Κουνιαρέλλης από το 2023 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανασύνταξης του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος μετά την εποχή του κορονοϊού είχε περιορισμένη δραστηριότητα και ήταν σχεδόν ανενεργός. 

Ουσιαστικά το comeback του συλλόγου έγινε το Σαββατοκύριακο στο πανηγύρι του Αγίου Βαρθολομαίου, διοργανώνοντας μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και κεράσματα στους επισκέπτες. Είχε προηγηθεί και η εκδήλωση στο Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ταξιαρχών, όπου ο σύλλογος είχε ετοιμάσει δώρα για τα παιδιά ευχόμενος καλό καλοκαίρι. Η συνέχεια έγινε στο πανηγύρι του Αγίου Βαρθολομαίου για το οποίο ο κ. Κουνιαρέλλης υπόσχεται ότι τα επόμενα χρόνια οι εκδηλώσεις θα είναι πιο πλούσιες και με την βοήθεια των τοπικών φορέων. 

Να σημειώσουμε ότι στο πανηγύρι έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Δήσσος, ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, ενώ χαιρετισμούς έστειλαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας και η Αντιδήμαρχος Εριφύλη Χιωτέλλη. Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο κ. Κουνιαρέλλης σημείωσε ότι «έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια από τον προηγούμενο χρόνο για την ανασύνταξη του πολιτιστικού συλλόγου του Καγιανίου, καθώς λόγω του κορονοϊού είχαμε σταματήσει τις δραστηριότητες και στην μετέπειτα εποχή κάπου αργήσαμε να βρούμε τον βηματισμό μας. Τώρα όμως ο σύλλογος έχει παρουσία καθώς έχουν ενεργοποιηθεί οι συγχωριανοί μας και έχουν πλαισιώσει το διοικητικό συμβούλιο, ώστε όλοι μαζί να προσπαθούμε για το χωριό μας και τους ευχαριστώ για την συμμετοχή τους. Θεωρώ ότι ο πολιτιστικός μας σύλλογος εκτός από την ανάδειξη των εθίμων του χωριού μας, που έχουμε χρέος να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, μπορεί να έχει παρέμβαση και στα καθημερινά και αναπτυξιακά ζητήματα των Ταξιαρχών, καθώς για παράδειγμα το χωριό μας με 110 παιδιά στο Δημοτικό είναι το μόνο στην Μυτιλήνη που δεν έχει μια παιδική χαρά ή έστω ένα πάρκο. Είναι χρόνια που δεν συμμετέχω στην κοινότητα και θεωρώ ότι αυτά τα βήματα θα έπρεπε να έχουν γίνει γιατί ως κοινοτάρχης είχα δρομολογήσει αυτές τις παρεμβάσεις με μελέτες, οι οποίες έμειναν στα συρτάρια, όπως και πλακοστρώσεις κ.ά.. Θυμάστε κάποτε που λέγαμε ότι το Καγιάνι θα είναι ο μικρός Μόλυβος της Μυτιλήνης, αυτός ήταν ο στόχος μας και θα συνεχίσουμε πιέζοντας μέσω του πολιτιστικού μας συλλόγου».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img