Αναβολή πλειστηριασμού σπιτιού μονογονεϊκής οικογένειας

Μετά από έντονες πιέσεις του Εργατικού Κέντρου αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας της μητέρας από χωριό της βορειοδυτικής Λέσβου
Spread the love


Απετράπη ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μιας εργαζόμενης γυναίκας με δυο παιδιά από χωριό της βορειοδυτικής Λέσβου, ύστερα από την αδυναμία της να πληρώσει τις υψηλές δόσεις δανείου που είχε λάβει για να σπουδάσει τα παιδιά της. Στην χθεσινή διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό έξω από την Εθνική Τράπεζα, καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, που μαζί με εκπροσώπους εργατικών συλλόγων, όπως ο Νίκος Μπουλμπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, όπως η υποψήφια βουλευτής ΚΚΕ νομού Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και επίσης υποψήφιος βουλευτής, Γιάννης Ζαφειρίου, έστειλαν ηχηρό μήνυμα: «Όταν λέμε πως κανένα σπίτι δεν θα πάει σε χέρια τραπεζίτη, το εννοούμε».

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαφειρίου, μετά από αυτή την νίκη της αναβολής του πλειστηριασμού του σπιτιού της μητέρας, «αποτράπηκε, ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος της λαϊκής κατοικίας, της λαϊκής οικογένειας, που βρίσκεται εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων, των τραπεζών και των funds», ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στα μεγάλα κόμματα: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγουμένων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που με τους νόμους τους, αντί να προστατεύουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, αφήνουν ανεξέλεγκτα τα funds και τους τοκογλύφους να λυμαίνονται το βιος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων».

Το περιστατικό

Το περιστατικό αφορά μια εργαζόμενη γυναίκα του μεροκάματου, που το 2011 είχε λάβει δάνειο ύψους περίπου 25.000 ευρώ, προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της. Εν τω μεταξύ μεσολάβησε η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα ο οικογενειακός προϋπολογισμός να «βγει» έξω, παρότι τόσο η ίδια όσο και η κόρη της εργάζονταν. Μάλιστα η κόρη της τελείωσε τη σχολή, όπως ανέφερε, στα 3,5 χρόνια, έτσι ώστε να συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι της. Όταν η κατάσταση έφτασε στο «απροχώρητο» και ενώ έγιναν προσπάθειες διακανονισμών, τα ξένα funds στα οποία πουλήθηκε το χρέος από την Εθνική Τράπεζα, απαιτούσαν προκαταβολή ύψους 7.000 ευρώ και δόσεις 700 ευρώ το μήνα, αίτημα στο οποίο, όπως γίνεται αντιληπτό, η οικογένεια αδυνατούσε να αντεπεξέλθει.  Τελικά το ύψος του χρέους, μαζί με τους τόκους άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 64.000 ευρώ, παρότι η μητέρα όλα αυτά τα χρόνια αποπλήρωνε μέρος του δανείου.

«Όπως καταλαβαίνετε, εάν η γυναίκα δυσκολευόταν να συντηρήσει εκείνη και τα παιδιά της, πώς θα πλήρωνε και το δάνειο; Τίθεται θέμα επιβίωσης» ανέφερε ο Γιάννης Ζαφειρίου για την περίπτωση της εργαζόμενης μητέρας. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση