Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: «Όλα τα κάναμε νόμιμα», απαντά ο Μυρσινιάς-«Προκαλείτε τα μέλη», ανταπαντά ο Ζαφειρίου

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο Επιμελητήριο Λέσβου. Την Παρασκευή το μεσημέρι απάντησε στο πρώην μέλος της διοίκησης, Γιώργο Ζαφειρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, και συγκεκριμένα στην ερώτησή του για την υπογραφή σύμβασης, ποσού 19.890,00 ευρώ (3.000 ευρώ το μήνα!) σε εταιρεία, ο εκπρόσωπος της οποίας έχει εργασιακή σχέση σε εταιρεία στην οποία συμμετέχει το Επιμελητήριο. Προς τούτο άλλωστε  ο κ. Ζαφειρίου εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν να… αναθέτει ο εργοδότης στον υπάλληλο.

Ο κ. Μυρσινιάς την ημέρα που τα Νέα της Λέσβου δημοσίευσαν την παρέμβαση του κ. Ζαφειρίου, το μεσημέρι έστειλε απαντητικό έγγραφο στο πρώην μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, το οποίο κοινοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης. Όπως αναφέρει στην απάντησή του απευθυνόμενος προς τον κ. Ζαφειρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου: «Σε απάντηση στην από 17 Ιουνίου επιστολή σας συμφωνούμε στο ότι, όπως παραδέχεστε και ο ίδιος, η ανάθεση στην οποία αναφέρεστε είναι καθόλα νόμιμη και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Επισημαίνουμε δε, πως οι υπηρεσίες που ανέλαβε η συγκεκριμένη εταιρεία να παράσχει και οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στη σύμβαση αφορούν συγκεκριμένα αντικείμενα, είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και απαιτούν εξειδικευμένη και πολυετή εμπειρία».

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου στην απάντησή του προς τον κ. Ζαφειρίου φαίνεται να κάνει ένα λάθος τακτικής δίνοντας λαβή στο πρώην στέλεχος της διοίκησης να επανέλθει ανταπαντώντας.  Ουσιαστικά ο κ. Μυρσινιάς επικαλείται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία ανατέθηκε το έργο έχει πολυετή εμπειρία και σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που “σηκώνει το γάντι” ο κ. Ζαφειρίου ανεβάζοντας πλέον τους τόνους της αντιπαράθεσης, δεδομένου πως δεν είναι μόνο μια η εταιρεία που έχει πολυετή εμπειρία σε τέτοιο αντικείμενο στη Λέσβο.

«Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;»

Σε παρέμβασή του στα Νέα της Λέσβου στις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Ζαφειρίου, αφού πρώτα μας κοινοποίησε την απάντηση του κ. Μυρσινιά (την οποία είχαμε λάβει αρκετά νωρίτερα από τον ίδιο τον πρόεδρο), χαρακτήρισε προκλητικό το περιεχόμενο του κ. Μυρσινιά για τα μέλη του Επιμελητηρίου, λέγοντας ότι «όπως παρουσιάζει την εταιρεία στην οποία ανατέθηκαν οι υπηρεσίες συμβουλευτικής, λες και είναι η μόνη που έχει πολυετή εμπειρία για να πάρει ένα τέτοιο έργο και οι άλλες εταιρείες που κάνουν την ίδια δουλειά θα πρέπει να κλείσουν στην περιοχή μας. Ο κ. Μυρσινιάς απαντά “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” και δυστυχώς προκαλεί, καθώς το ερώτημά μου ήταν συγκεκριμένο αν θεωρεί ότι πρέπει να αναθέτει το Επιμελητήριο σε μονοπρόσωπη εταιρεία, ο υπεύθυνος της οποίας έχει υπαλληλική σχέση σε εταιρεία στην οποία το Επιμελητήριο είναι εταίρος έχοντας τη διοίκηση;;; Εάν ο κ. Μυρσινιάς θεωρεί ότι λόγω της πολυετούς εμπειρίας του στελέχους αυτού στην εταιρεία που συμμετέχει το Επιμελητήριο, δίνει το δικαίωμα στο Επιμελητήριο Λέσβου να του αναθέτει έξτρα δουλειές με υπηρεσίες συμβουλευτικής, εγώ δεν είπα ότι αυτό δεν είναι νόμιμο, προφανώς και είναι, δεν μου απαντούν όμως αν κατά τη γνώμη τους θεωρούν ότι είναι και ηθικό ή ότι θα ήταν προτιμότερη επιλογή ένα τέτοιο έργο να είχε ανατεθεί σε εταιρεία, οι εκπρόσωποι της οποίας να μην έχουν εργασιακή σχέση με τις εταιρείες που δραστηριοποιείται το Επιμελητήριό μας», διερωτήθηκε το πρώην μέλος της διοίκησης.

Ο κ. Ζαφειρίου κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, σημειώνοντας μάλιστα ότι η αρχική του παρέμβαση – ερώτηση προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου αποκλείστηκε από Μέσα Ενημέρωσης που δεν του έδωσαν το βήμα για να ακουστεί η άποψή του.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img