Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Ανοίγει φτερά η «Jet 2» στη Λέσβο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ευχάριστα είναι τα νέα από την Αγγλία σε ό,τι αφορά την επόμενη τουριστική σεζόν, αφού η εταιρεία “Jet 2 Holidays” αποφάσισε να εκτελεί πέντε πτήσεις την εβδομάδα στο νησί μας. Η ανακοίνωση αυτή έγινε και επίσημα κατά την επίσκεψη ανώτατου κλιμακίου στη Λέσβο την Τρίτη, με επικεφαλής τον CEO της εταιρείας, Steve Heapy και τους συνεργάτες του. Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου με την “Jet 2” και γενικά θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού. 

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο κλείσιμο της φετινής σεζόν είχε σκοπό να κάνει γνωστή από νωρίς την επένδυση της εταιρείας στο νησί μας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το θετικό κλίμα που επικρατεί στην Αγγλία για τις διακοπές της επόμενης χρονιάς στα νησιά μας. Με πέντε πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, η “Jet 2” θα καταστεί η εταιρεία με τις περισσότερες πτήσεις τσάρτερ στη Λέσβο, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της εταιρείας επισκέφτηκαν διάφορα μέρη, μεταξύ αυτών το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συμμετέχοντας μάλιστα σε δράση ορνιθοπαρατήρησης. Περιηγήθηκαν ακόμη στα στενά του Μολύβου και πραγματοποίησαν επαφές σε γνωστό ξενοδοχείο του Μολύβου με παράγοντες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και με τους αντιπροσώπους της «Jet 2» σε όλο το νησί. 

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού τα ελπιδοφόρα σημεία της παρουσίασης της “Jet 2” για τη Λέσβο συμπυκνώνονται στα εξής:

Το 2022 θα πραγματοποιούνται πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο, καθιστώντας έτσι τη JET2 την εταιρεία με τις περισσότερες πτήσεις στη Λέσβο για την επόμενη χρονιά.

– Η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της τουριστικής σεζόν με την υποστήριξη της εναλλακτικής αγοράς παρατήρησης πουλιών “Birdwatching”.

Από εκεί και έπειτα στη συνάντηση των στελεχών της εταιρείας με φορείς του τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης του νησιού, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων για την βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρονται αυτή τη στιγμή καθώς και στον τομέα της διαφήμισης, όπως και στην εφαρμογή “πράσινων” πρακτικών που αποβλέπουν στην βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability). 

Ο CEO, Steve Heapy τόνισε μάλιστα πως είναι ευκαιρία η Λέσβος να γίνει γνωστή ως αειφόρος προορισμός, κάτι δηλαδή που αναζητάνε πλέον όλοι οι διεθνείς tour operators σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το 2020, δηλαδή να αξιολογηθεί η Λέσβος από το GSTC (Global Sustainable Tourism Council) ως βιώσιμος προορισμός, ώστε να διεκδικήσουμε στη συνέχεια την πιστοποίηση του προορισμού της Λέσβου ως «Sustainable Destination» (αειφόρος προορισμός).

Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος, Αφροδίτη Βατή, «η επίσκεψη του ανώτατου κλιμακίου της “Jet 2” στη Λέσβο και κυρίως οι εκπεφρασμένες προθέσεις τους να επενδύσουν στην δική μας αγορά, δικαίως προκαλεί μετά από καιρό αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτό κι ούτε να πούμε μεγάλα λόγια. Πρέπει να τρέξουμε στο εξής, οι φορείς, οι αυτοδιοίκηση και οι επιχειρηματίες του τουρισμού με ουσιαστική συνεργασία μεταξύ μας για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να γυρίσουμε τον διακόπτη στον τουρισμό μας». 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΚυκλοφορεί από σήμερα ο Φοιτητικός Οδηγός των «Νέων της Λέσβου» για το 2021
Επόμενο άρθροΠρωτοβουλία Αλεξανδρή για τους καρκινοπαθείς
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img