«Ανοίγει φτερά» το νέο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Μυτιλήνης θα αποβιβασθεί η πρώτη πρωινή πτήση στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο αεροδρόμιο. Οι νέοι  σύγχρονοι χώροι έχουν εξοπλιστεί πλήρως και τα πάντα είναι έτοιμα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να ανοίξει τις πύλες του. Οι διαδικασίες μετακίνησης από τον παλιό τερματικό στο νέο έχουν ξεκινήσει σταδιακά, ουσιαστικά όμως θα ολοκληρωθούν την τελευταία ημέρα.

Τα έργα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης περιλάμβαναν: νέο Τερματικό σταθμό, νέο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, νέο πυροσβεστικό σταθμό, νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, 185% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε 7.185m2, 29% αύξηση των σταθμών check in  (από 7 σε 9).

Τα έργα ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα πριν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις. Από τα τέλη του 2019 το αεροδρόμιο ήταν έτοιμο μέχρι τις τελευταίες πινελιές. Υπήρχαν όμως εκκρεμότητες ως προς τον κόμβο μπροστά στο αεροδρόμιο λόγω του γνωστού ζητήματος χαρακτηρισμού του δρόμου Μυτιλήνης – Κρατήγου. Ζητήματα που ξεπεράσθηκαν πλέον και το αεροδρόμιο ανοίγει πλέον τις πύλες του.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»