Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Ανοίγει η Αερ. Γιανναρέλλη!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Πολλά παράπονα από επαγγελματίες και περίοικους για την κατάσταση των παρακείμενων δρόμων και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα σε ό,τι αφορά την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη

Λόγους ανωτέρας βίας επικαλείται ο Γιώργος Φλώρος για την μη τήρηση της υπόσχεσης που είχε δώσει για το άνοιγμα της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη πριν από τις γιορτές ή έστω πριν από την Πρωτοχρονιά, όπως περίμεναν οι επαγγελματίες την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ότι «κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Θεό και τις καιρικές συνθήκες», αφού – όπως τόνισε – οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών του χρόνου ήταν η αιτία που δεν ολοκληρώθηκε το έργο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες και σήμερα πέφτει τσιμέντο για να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος από αύριο Τετάρτη και μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για την συνέχιση της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων. 

Όπως είναι εύλογο, οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που λαμβάνουν από τους αρμόδιους στα αιτήματα που έχουν υποβάλει κατά καιρούς, από την καταβολή αποζημιώσεων μέχρι την πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους, ειδικά σε περιόδους που η αγοραστική κίνηση είναι αυξημένη. Η περίοδος των γιορτών πέρασε χωρίς καμία αύξηση, αλλά αντιθέτως με πτώση του τζίρου, ειδικά στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη που παραμένει ουσιαστικά κλειστή από τον περασμένο Ιούλιο. 

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για απαλλαγή ή ελάφρυνση από την υποχρέωση καταβολής των ανταποδοτικών τελών στο Δήμο και την ΔΕΥΑΛ, ενάμιση χρόνο μετά από την έναρξη του χρόνου, δεν έχει γίνει πράξη η δέσμευση του Στρατή Κύτελη και του Γιώργου Φλώρου που θα αποτελούσε έστω μια ένδειξη καλής θέλησης για την στήριξη των επιχειρήσεων την δύσκολη αυτή περίοδο.

Όπως επανέλαβε, πάντως, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, η πρόταση αυτή έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει οι αρμόδιοι υπάλληλοι να καταγράψουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, την οδό Βουρνάζων, την πλατεία Αλυσίδας και την Αερ. Γιανναρέλλη για να ισχύσει η μείωση των τελών από την έναρξη του έργου, τον Αύγουστο του 2020, μέχρι σήμερα. «Ό,τι έχω πει θα γίνει και σε ό,τι αφορά τα τέλη και στην υλοποίηση του έργου. Ήδη το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά τα 3/4 και από τον Μάρτιο θα συνεχίσουμε για την τελική ευθεία. Περάσαμε όλα τα δύσκολα, από τα καλώδια του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, τα αρχαία, τα νέα δίκτυα, τις υδρεύσεις, τις αποχετεύσεις και πλέον προχωράμε για το τελευταίο κομμάτι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Φλώρος.

Σε άθλια κατάσταση οι παρακείμενοι δρόμοι
Μπαλώματα της κακιάς ώρας στην οδό Αικ. Παλαιολόγου

Εκτός από τους επαγγελματίες πάντως, πολλά και μεγάλα είναι και τα παράπονα των περιοίκων στο Λαζαρέτο για την κατάσταση των μικρών παράλληλων δρόμων που έχουν καταστραφεί τους τελευταίους μήνες από την διέλευση πάσης φύσης οχημάτων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της οδού Αικατερίνης Παλαιολόγου όπου η παμπάλαια άσφαλτος έχει διαλυθεί, όπως και η πλατεία Αριστοτέλους με τις τεράστιες τρύπες που γέμιζαν κατά διαστήματα πρόχειρα με χώμα και πέτρες. Τέλος, η οδός Βυζαντίου είναι πλέον επικίνδυνη για την κυκλοφορία δικύκλων και όλα τα παραπάνω θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ, που είχαν δεσμευτεί πως θα βρίσκονται “πάνω” από το έργο και τους θιγόμενους πολίτες καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσής του.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img