Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

“Ανοίγει” η πλατεία Αλυσίδας

Σε αγώνα δρόμου και χρόνου εξελίσσεται το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων τόσο για τα συνεργεία όσο και για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής που έχουν αποκλειστεί από τις αρχές του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΛ και του εργολάβου, και εκτός απροόπτου, την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο κομμάτι της πλατείας Αλυσίδας, όπως επίσης και το πρώτο τμήμα της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη, μέχρι την συμβολή της με την οδό Στέλιου Κρητικά

Για την ώρα δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού βασικός σκοπός της ΔΕΥΑΛ είναι να απελευθερώσει την κεντρική πλατεία για να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται γύρω από αυτήν, όπως επίσης και τα τέσσερα καταστήματα που έχουν κλείσει επί της οδού Αερ. Γιανναρέλλη, επειδή τα σκάμματα έφθασαν μέχρι τις πόρτες τους. Μέχρι σήμερα, έχει αντικατασταθεί ο παλιός αγωγός μέχρι το ύψος των Ιατρείων Γ. Μαλλιαρού – Μ. Τσανακτσή, ενώ ο δρόμος έχει κλείσει από το πρατήριο της ΕΚΟ και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω των παρακείμενων οδών. Σε δεύτερη φάση, θα δοθεί στην κυκλοφορία και η Στ. Κρητικά, εξυπηρετώντας περιοίκους και πελάτες των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του έργου από δω και πέρα, ο προγραμματισμός που υπάρχει είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι την συμβολή της Αερ. Γιανναρέλλη με την οδό Ζακύνθου έως το τέλος Οκτωβρίου. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και από την ερχόμενη άνοιξη θα γίνει επανεκκίνηση του έργου για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του αγωγού μέχρι το τέλος της Αερ. Γιανναρέλλη και τον Ποταμό, ενώ θυμίζουμε ότι βάσει της σύμβασης θα πρέπει να παραδοθεί το επόμενο καλοκαίρι.

«Τρέχουμε και ευτυχώς το έργο προχωρά γρήγορα από τότε που μπήκαμε στην Αερ. Γιανναρέλλη», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος και συνέχισε: «Θα ρίξουμε τσιμέντα τις επόμενες μέρες για να ανοίξει εντελώς η πλατεία και το πρώτο τμήμα της Αερ. Γιανναρέλλη, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και να επιστρέψει και η γυναίκα που αναγκάστηκε να μετακομίσει στο σπίτι της. Μόλις ολοκληρώνεται ένα κομμάτι θα παραδίδεται στην κυκλοφορία, όπως έχουμε πει εξ’ αρχής».