Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗ: «Προσπαθούμε, αλλά λίγο ακόμα υπομονή»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μικρή πίστωση χρόνου ζητά από την τοπική κοινωνία ο νέος Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα και τη Διεύθυνση Μεταφορών, Κώστας Αστυρακάκης, ο οποίος σε παρέμβασή του χθες στα Νέα της Λέσβου, μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τόνισε ότι «μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι αποφάσεις για την αρμοδιότητα που αναλαμβάνω και ως εκ τούτου έχοντας πια το δικαίωμα της υπογραφής ήδη από το πρωί (σ.σ. χθες) έχουν ξεκολλήσει 200 φάκελοι που διεκπεραιώνονται ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Σε ό,τι αφορά την πίστα για την εξέταση των οδηγών που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα για δίκυκλα υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, καθώς ο χώρος έχει δεσμευτεί από πλευράς μας στην περιοχή του πάρκινγκ πλησίον του εμπορικού λιμανιού, ακριβώς δίπλα στην αφετηρία των αστικών λεωφορείων που εξετάζονται οι οδηγοί σήμερα, χρειάζεται όμως να καταλήξουμε σε ανάδοχο. Γιατί δεν είναι μόνο ο καθορισμός του χώρου, θα πρέπει να αναλάβει εργολάβος που θα επιμεληθεί για τον εξοπλισμό που θα υπάρχει, καθώς η Περιφέρεια προσπαθεί να κάνει κάτι καλό και οι εξετάσεις να γίνονται σε έναν χώρο που θα είναι όχι μόνο αυτόνομος από την κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά και αναβαθμισμένος από πλευράς εξοπλισμού», είπε ο  Αντιπεριφερειάρχης.

 

Λίγος Γολγοθάς ακόμα…

Επισημαίνοντας ότι έχοντας από χθες ο ίδιος το δικαίωμα της υπογραφής ώστε να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις που εκκρεμούν στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο κ. Αστυρακάκης σημείωσε ότι δεν ισχύει ακόμα το ίδιο και για τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου: «Πρέπει να δημοσιευτούν νέες αποφάσεις που καθιστούν αρμόδιους για υπογραφές επιμέρους τους Προϊσταμένους στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες», ενώ εκτίμησε ότι «το αργότερο σε διάστημα 10 ημερών θα έχουν δημοσιευτεί και αυτές οι αποφάσεις στο ΦΕΚ ώστε να αρχίσουμε να διεκπεραιώνουμε τους φακέλους που εκκρεμούν και στους τρεις Νομούς του Βορείου Αιγαίου. Μπορεί αυτό να έχει διευθετηθεί και σε μία εβδομάδα, εγώ όμως θα πω υπομονή 10 ημέρες ακόμα για τις τυπικές δημοσιεύσεις των αποφάσεων ώστε να προχωρήσουμε».

Τέλος, ο κ. Αστυρακάκης δεσμεύτηκε ότι από τη νέα του θέση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς της αρμοδιότητάς του σε σχέση με τις συναλλαγές των πολιτών, ζητώντας τη συνεργασία των υπαλλήλων και των προϊσταμένων για το κοινό όφελος.

spot_img

More articles

spot_img