Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Από 30 Απριλίου το κρας τεστ για τους Τούρκους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Από 30 Απριλίου αναμένεται το ρεύμα των Τούρκων τουριστών από τα απέναντι παράλια ή σε κάθε περίπτωση μετά τις 30 Απριλίου αναμένεται το πρώτο κρας τεστ για τον τουρισμό από τη γείτονα χώρα, καθώς αυτή την ημερομηνία ολοκληρώνεται το ραμαζάνι που έχει ξεκινήσει από την 1η Απριλίου για όλους τους μουσουλμάνους. Πρόκειται για ένα μήνα νηστείας για τους μουσουλμάνους που παραλληλίζεται με την Μεγάλη Τεσσαρακοστή για τους Χριστιανούς και συμβολίζει τον ένατο μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίο σύμφωνα με την παράδοση ο Αλλάχ έδωσε το Κοράνι στον άνθρωπο.  

Μετά το ραμαζάνι ξεκινά η τριήμερη γιορτή άιντ-αλ-φιτρ – για το τέλος της νηστείας. 1 – 3 Μαΐου είναι μία μικρή γιορτή των μουσουλμάνων κατά την οποία γιορτάζουν την επάνοδο στις καθημερινές τους συνήθειες με εκδρομές εντός και εκτός τουρκικών συνόρων. Να γιατί σημειώνουμε ότι από το απόγευμα της 30ής Απριλίου θα έχουμε το πρώτο κρας τεστ για τον τουρισμό μας από τη γείτονα χώρα, καθώς ολοκληρώνεται το ραμαζάνι και θα έχουμε δείγματα γραφής ως προς τον αριθμό των Τούρκων  που θα επισκεφθούν τη Λέσβο.

Χθες στο Τελωνείο Μυτιλήνης πάνω από 10 αστυνομικοί εκπαιδεύονταν μετά τις κατευθύνσεις που έδωσε ο υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, καθώς η αστυνομία ετοιμάζεται και για τη θεώρηση της βίζας των Τούρκων στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Επ’ αυτού ο πρόεδρος της Ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, εξέφρασε στα Νέα της Λέσβου την ικανοποίηση του κλάδου του για την έγκαιρη προετοιμασία της αστυνομίας, ώστε τα πάντα να είναι εγκαίρως στη θέση τους.

Τα δρομολόγια

Τα δρομολόγια που θα συνδέσουν την Μυτιλήνη με τα τουρκικά παράλια ξεκινούν αύριο Πέμπτη και με τα μέχρι χθες δεδομένα είναι προγραμματισμένο να κάνει δρομολόγιο το πλοιάριο καταμαράν με 100% πληρότητα, περίπου 160 επιβάτες, που θα ταξιδέψουν προς την Τουρκία από τη Λέσβο με 35 ευρώ το άτομο. Χθες το πρωί έφτασαν στη Λέσβο και τα δύο συμβατικά πλοιάρια που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, προκειμένου να περάσουν από επιθεώρηση, διαδικασία που θα γίνει σήμερα, οπότε θα έχουμε και τα αποτελέσματα, που εκτός απροόπτου θα είναι να κριθούν θετικά ότι μπορούν να εκτελούν τα δρομολόγια.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις