Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Από αύριο στις 06:00 τα νέα μέτρα – εστίαση χωρίς μουσική και έως τα μεσάνυχτα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Από αύριο στις 6 το πρωί θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων που είχαν αποφασιστεί αρχικά για τις 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων. Ειδικά για την εστίαση αποφασίστηκε η λειτουργία των επιχειρήσεων έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο με καθήμενους σε τραπέζια έως 6 ατόμων και πλέον χωρίς μουσική. Μόνη εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου το ωράριο θα είναι έως τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά με όλους τους άλλους περιορισμούς σε ισχύ.

Κατά τα άλλα ισχύουν τα ίδια μέτρα, που είχαν ανακοινωθεί, αλλά με άμεση εφαρμογή από αύριο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Θα υπάρξει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img