Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Από τη Λέσβο στο Athens Art Book Fair

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στο Athens Art Book Fair που θα πραγματοποιηθεί από αύριο 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών, συμμετέχει η K-Gold Temporary Gallery – η οποία έχει τη βάση της στην Αγία Παρασκευή – μαζί με 80 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κοινό θα γνωρίσει την εκδοτική δραστηριότητά της που περιλαμβάνει μοναδικούς δίγλωσσους καταλόγους, περιοδικά, φανζίν και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, τα οποία δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με νέους επιμελητές και designers. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της, η Gallery έχει διοργανώσει αναγνώσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια, ενώ διαθέτει βιβλιοθήκη στην Αγία Παρασκευή Λέσβου με πάνω από 3.000 τίτλους για το σύγχρονο πολιτισμό. 

Με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας των σύγχρονων καλλιτεχνικών εκδόσεων, το Athens Art Book Fair παρουσιάζει καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους, πειραματικές, DIY εκδόσεις και πολλές άλλες ανεξάρτητες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το έντυπο ως δημιουργικό μέσο. Η ετήσια έκθεση αποτελεί φυσικό χώρο συνάντησης για τα σύγχρονα εικαστικά, τη φωτογραφία, την ποίηση, το design και την τυπογραφία δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πληθώρα καλλιτεχνών και να έρθουν σε επαφή με ανεξάρτητες εκδοτικές πρακτικές από την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Τουρκία, το Λίβανο, την Ιταλία, την Αλβανία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, καθώς και από πιο μακρινές χώρες του πλανήτη, όπως το Μεξικό, η Αργεντινή, το Περού, το Ιράν, τα Αραβικά Εμιράτα και πολλές άλλες.

 

Η K-Gold Temporary Gallery 

Θυμίζουμε πως η K-Gold Temporary Gallery ιδρύθηκε από τον Νικόλα Βαμβουκλή, το 2014, στη Λέσβο, με στόχο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από εκθέσεις, περφόρμανς, εκδόσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει παρουσιάσει το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως Joan Jonas, Bas Jan Ader, Ana Mendieta, Lynda Benglis, John Baldessari, Cosima von Bonin, Grace Wales Bonner και Jonathas de Andrade. Το 2015 διακρίθηκε ως καινοτόμος πολιτιστική πρωτοβουλία από τη Nantes Métropole και το 2022 συνίδρυσε το δίκτυο MIRAMAR, που υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη και την κινητικότητα ανερχόμενων καλλιτεχνών στη Μεσόγειο.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας είναι την Παρασκευή 17:00 – 21:00 και το Σαββατοκύριακο 11:00 – 21:00. Το Ωδείο Αθηνών βρίσκεται στην οδό Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img