Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Από τη ρομποτική στον λαχανόκηπο!

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν την Ακαδημία Ρομποτικής οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Τρίτους, που χθες ξεκίνησαν μία σειρά μαθημάτων σε βασικές αρχές προγραμματισμού, με στόχο την απόκτηση εφοδίων για την εκμάθηση της ψηφιακής γλώσσας, που είναι πολύ σημαντική στην εποχή μας. 

Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος μόλις έμαθαν για τη ρομποτική. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξοικειώθηκαν με τα lego, κι έφτιαξαν το δικό τους πρώτο ρομπότ. Ήταν το αποτέλεσμα του παντρέματος της μηχανικής και του προγραμματισμού, που  γίνονται ένα με τις επιστήμες, τα μαθηματικά και τη φυσική, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων. Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους. Τα παιδιά ήδη αδημονούν για την επόμενη συνάντηση.

Εδώ οι μικροί μαθητές στον λαχανόκηπο

Όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς, η δραστηριότητα του σχολείου είναι πλούσια και πολύπλευρη, καθώς δεν είναι μόνο η επαφή των παιδιών με τη ρομποτική, αλλά και με το περιβάλλον και τις παραδοσιακές καλλιέργειες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την επιτυχημένη πρωτοβουλία που πήραν πέρυσι τον Μάιο για ανοιξιάτικο λαχανόκηπο, αυτό συνεχίζεται για δεύτερη φορά τώρα με τον χειμερινό λαχανόκηπο στο σχολείο και μάλιστα από τους μαθητές της Α’ τάξης, που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, έδειξαν περισσή υπευθυνότητα στον καταμερισμό των εργασιών και απόλαυσαν την επαφή τους με τη φύση.

Λάχανα, μαρούλια, κουνουπίδια, μπρόκολα, σπανάκι, καρότα, κρεμμυδάκια, παντζάρια φυτεύτηκαν με αρμονία και προσοχή στον φρεσκοσκαμμένο κήπο.