Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

«Από την Πόλη στη Μυτιλήνη»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τα «Θεοδώρεια», ένα νέο μεγάλο φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την Μυτιλήνη τοποθετούμενο χρονικά στην εορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Θεοδώρου, ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαΐου. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του φεστιβάλ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, όπου θα τιμηθεί και η Κοινότητα Νεοχωρίου της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ως αδελφή κοινότητα του Δήμου Μυτιλήνης.

Πρόκειται, άλλωστε, για τη γενέθλια πατρίδα του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, ο οποίος γίνεται και συνδετικός κρίκος σύσφιγξης των σχέσεων με την Κοινότητα Νεοχωρίου, η οποία θα βραβευτεί από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Τα «Θεοδώρεια» αποτελούν μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, και τελούν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το Πατριαρχείο θα εκπροσωπηθεί μάλιστα από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών, με αποστολή που θα έρθει από την Κωνσταντινούπολη.

Στόχος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης είναι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να καθιερωθεί ως θεσμός και να αναδειχθεί ο θρησκευτικός πολιτισμός της Λέσβου, με κεντρική μορφή τον πολιούχο της Μυτιλήνης, Άγιο Θεόδωρο τον Βυζάντιο.

Σημειώνεται πως για τα εγκαίνια το Δημοτικό Θέατρο θα είναι ανοιχτό από τις 18:30 και όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση θα μπορούν να ξεκινήσουν την προσέλευσή τους από τις 19:00, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενος συνωστισμός.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις