Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

“Από τον Μύθο στην Ιστορία”: Τραγούδι-Χορός-Δρώμενα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΛΕΣΒΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ

-Εκδήλωση του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου και του Συλλόγου Αρκάδων Δάφνης

Την διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωση με στόχο την προβολή της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού της Λέσβου και της Αρκαδίας αποφάσισαν οι Σύλλογοι Αρκάδων Δάφνης Υμηττού “Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση με γενικό τίτλο “Λέσβος-Αρκαδία, Από τον Μύθο στην Ιστορία-Τραγούδι, Χορός, Δρώμενα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Δάφνης (πλατεία Δημαρχείου).

Σκοπός της είναι η αναζήτηση των στοιχείων που ενώνουν τους δύο νομούς και χάνονται στην αχλύ του χρόνου, η προβολή της πλούσιας πνευματικής και πολιτιστικής παράδοσής τους και η τουριστική προβολή των περιοχών στον ευρύτερο χώρο της πρωτεύουσας. Οι δύο σύλλογοι εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στο Δήμο Δάφνης για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση από πλευράς του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου θα πάρουν  μέρος οι χορευτικές ομάδες, η χορωδία και το μουσικό τμήμα των σαντουριών. Τους χορούς και τα τραγούδια συνοδεύουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Σαραντίδης-βιολί, Σταυρούλα Σπανού-σαντούρι και Γιάννης Ευαγγέλου-κιθάρα.

(Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση μεταφέρεται την ίδια μέρα και ώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο “Μιχάλης Μουρούτσος”, Λεωφ. Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Αρματωλών 65, Δάφνη).

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img