Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Απόφαση – σκάνδαλο από την ΕΠΟ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 

-Δεν θα συμμετάσχουν στην σημερινή κλήρωση οι ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων

-Οργισμένη αντίδραση από τον Σταύρο Ψαρρόπουλο που ζητά να ανακληθεί η απόφαση-“εφεύρεση”, απειλώντας με προσφυγή στα αθλητικά δικαστήρια

 

Με μια απόφαση που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον σκανδαλώδης, η ΕΠΟ έχει κάνει από την Παρασκευή άνω – κάτω τις νησιωτικές ΕΠΣ και τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ. Παρουσιάζοντας μια απόφαση που, όπως αναφέρει, είχε λάβει τον Μάρτιο του 2015 το διοικητικό της συμβούλιο, ανακοίνωσε την εκ περιτροπής ανά διετία, αρχής γενοµένης από την επόµενη αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016, συγκρότηση των Οµίλων του Πρωταθλήµατος των Πρωταθλητριών Οµάδων των Ε.Π.Σ. για τον προβιβασµό τους στην Γ’ Εθνική Κατηγορία στους οποίους μετέχουν οι Οµάδες των Ε.Π.Σ. των νήσων του Αιγαίου.

Και μάλιστα προχώρησε στον ορισμό κλήρωσης για σήμερα, κατά την οποία η ΕΠΣ Δωδεκανήσων θα “μετακομίσει” στον όμιλο Αιγαίου και μέσα από την κλήρωση αυτή θα προκύψει ποια από τις Ενώσεις Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων, θα την αντικαταστήσει στον 11ο όμιλο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι για φέτος στον 10ο όμιλο του Αιγαίου στον οποίο συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες ομάδες Λέσβου, Χίου Σάμου και Κυκλάδων θα αφαιρεθεί μια (μετά από την σημερινή κλήρωση), η οποία θα μετακομίσει στον 11ο όμιλο μαζί με Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική και Κορινθία  και θα προστεθεί στον όμιλο Αιγαίου η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου.

Αυτό φυσικά δυσκολεύει αφάνταστα την ομάδα που θα κληρωθεί να αλλάξει όμιλο, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολες ομάδες από ό,τι θα είχε στον όμιλο Αιγαίου, ενώ η προσθήκη των Δωδεκανήσων σε αυτόν τον κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Η απόφαση της ΕΠΟ κοινοποιήθηκε μόλις την Παρασκευή στις ενδιαφερόμενες Ενώσεις και έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από όλες τις νησιωτικές, αφού είναι προφανές ότι γίνεται με σκοπό να εξυπηρετηθεί ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου και να πάει στον σίγουρα πιο βατό όμιλο Αιγαίου.

 

Δεν θα παραστούν στην κλήρωση

 

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΠΟ, οι αντιδράσεις από τις νησιωτικές Ενώσεις είναι μεγάλες, αφού τέτοια απόφαση δεν φαίνεται να έχει παρθεί από το Δ.Σ. της, ενώ η ΕΠΟ ισχυρίζεται ότι την έχει λάβει εδώ και 10 μήνες, από τον Μάρτιο του 2015, δεν την έχει κοινοποιήσει πουθενά και αποφάσισε να το κάνει πριν από 3 ημέρες, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Μάλιστα το γεγονός ότι στην προκήρυξη της διαδικασίας των μπαράζ που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην παραπάνω απόφαση, προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά έχει αποφασισθεί κάτι τέτοιο. Οι Πρόεδροι των τεσσάρων Ενώσεων που θίγονται από αυτήν, δεν θα συμμετάσχουν στην σημερινή κλήρωση καλώντας την ΕΠΟ να την ανακαλέσει, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.
Απειλεί με προσφυγή ο Ψαρρόπουλος

 

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε την ΕΠΣ Λέσβου και τον Σταύρο Ψαρρόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται οργισμένος από το “παιχνίδι” που πάει να παίξει η ΕΠΟ σε βάρος των νησιωτικών σωματείων, θέλοντας να εξυπηρετήσει την ΕΠΣ Δωδεκανήσου και τον πρωταθλητή της. Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος μάλιστα ο οποίος είναι αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Γ’ Εθνικής και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας σημειώνει ότι δεν πρόκειται η ΕΠΣ Λέσβου να δεχτεί μια τέτοια παράνομη απόφαση, δεν θα συμμετέχει στην σημερινή κλήρωση, ενώ απειλεί και με προσφυγή στα αθλητικά δικαστήρια: «Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε το υπ’ αριθμ 746-1-16 έγγραφό σας με το οποίο μας καλείτε να παρευρεθούμε σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12-1-16 για την ανάδειξη της ΕΠΣ που θα μετακινηθεί από τον όμιλο Αιγαίου στον 11ο όμιλο των μπαράζ, ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ για την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική, σε εκτέλεση απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ που έλαβε στις 12-5-15! Ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Γ’ Εθνικής και ως αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΟ τότε (συμμετείχα στα περισσότερα Δ.Σ.) ουδέποτε θυμάμαι να ελήφθη τέτοια απόφαση και ειλικρινά εκπλήσσομαι αρνητικά για τον επιπόλαιο τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ. Αναρωτιέμαι κ. Πρόεδρε πώς ελήφθη τέτοια απόφαση χωρίς ποτέ να ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή Γ’ Εθνικής, η οποία θα έπρεπε να κάνει την σχετική εισήγηση. Πότε συζητήθηκε και ελήφθη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ και δεν την γνωρίζουν ή δεν την θυμούνται όσα μέλη ρώτησα; Πώς είναι δυνατόν να έχει ληφθεί εδώ και 10 μήνες απόφαση και να μην έχει κοινοποιηθεί σε καμία ενδιαφερόμενη ΕΠΣ; Πώς είναι δυνατόν να πήραμε τέτοια απόφαση και πριν από λίγες ημέρες να πήραμε σαν Ε.Ε.ΕΠΟ απόφαση προκήρυξης του πρωταθλήματος ανόδου της Γ’ Εθνικής με τους ίδιους ομίλους όπως πέρυσι; Πώς είναι δυνατόν να αιφνιδιάζονται τα σωματεία των νησιωτικών ΕΠΣ με απόφαση τουλάχιστον περίεργη και επιπόλαια εμφανιζόμενη, χωρίς κανένας να λαμβάνει υπόψη τον προγραμματισμό που έκαναν γνωρίζοντας τα ισχύοντα με πέρυσι. Το λάθος ή το “ΛΑΘΟΣ” που καταγράφεται με την αιφνιδίως πρωτοεμφανιζόμενη απόφαση είναι τεράστιο. Ελπίζω να το διορθώσετε άμεσα προλαμβάνοντας δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΠΣ Λέσβου στηρίζοντας τα δικαιώματα των σωματείων της είναι υποχρεωμένη να μην παραστεί στην κλήρωση την οποία και δεν θα αποδεχτεί, καταγγέλλοντάς την στα αθλητικά όργανα».

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img