Αποκριάτικος χορός της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου, στο κοσμικό κέντρο «ΤΖΑΝΝΙ Δεξιώσεις» της συμπρωτεύουσας.

Η αίθουσα γεμάτη και μεγάλη η συμμετοχή νέων ανθρώπων μελών της Ένωσης, αλλά και πλήθους φίλων που θέλησαν να διασκεδάσουν και να ομορφύνουν τη μέρα τους σε ρυθμούς νησιώτικους. Η παραδοσιακή ορχήστρα με βιολί, κιθάρα, λαούτο, αρμόνιο, κρουστά και μπουζούκι έπαιζε ασταμάτητα νησιώτικους και μικρασιάτικους σκοπούς μπάλους, συρτούς, απτάλικα, ζεϊμπέκικα και  καρσιλαμάδες. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Δ. Κουτλής καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο σύντομο χαιρετισμό του προκειμένου να ξεκινήσει η εκδήλωση χαράς, έδωσε  το στίγμα της Ένωσης και των συνεχών και αστείρευτων δράσεων που δομούν πολιτισμό και πνευματικότητα. «Ο Σύλλογός μας», είπε, «προβάλλει την πλούσια πνευματικότητα, τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας. Γιατί η Λέσβος στο διάβα των χιλιετηρίδων παραμένει ένας φωτεινός φάρος του πνεύματος και του πολιτισμού. Με τη σημερινή σας παρουσία μας δίνετε τη δύναμη και το κουράγιο όχι μόνο να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, αλλά και πρώτιστα και με κάθε τρόπο να βοηθάμε το πολύπαθο νησί μας λόγω του γνωστού προβλήματος του προσφυγικού – μεταναστευτικού».

Το χορό άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο Μιχάλη Κρητικό και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Ειρήνη Πέτσα και Απόστολο Κουτρή και του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού συλλόγου του Φοίνικα Δήμου Καλαμαριάς, με επικεφαλής την χοροδιδάσκαλο Μαστραντώνη Θωμαή και τους καλούς μουσικούς, ταξίδεψαν τα μέλη και τους φίλους της Παλλεσβιακής Ένωσης σε έναν παραδοσιακό γάμο με το γαμπρό από τη Μακεδονία και τη νύφη από τη Λέσβο. 

Και το αποτέλεσμα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος, μια πανδαισία παράδοσης, χορού, τραγουδιών και εθίμων. 

Το χορευτικό τμήμα αποτελούμενο από φοιτητές και σπουδαστές αλλά και εργαζόμενους, με τις παραδοσιακές λεσβιακές φορεσιές έδωσε χρώμα και ρυθμό, ανέβασε τη διάθεση των παρευρισκομένων και κράτησε το κέφι ζωντανό για να συνεχιστεί μέχρι τέλους αμείωτο.

Στο τέλος όλοι ευχήθηκαν να είναι υγιείς και παρόντες στον επόμενο αποκριάτικο χορό.