Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“Απομυθοποιούν” τον Καμπούρη οι συνδικαλιστές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Απομυθοποιούν τον Διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Καμπούρη, οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, με αφορμή τη δημοσιότητα που έδωσε αναρτώντας από τον προσωπικό του λογαριασμό, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τη φωτογραφία με την ορκωμοσία τριών νέων υπαλλήλων και σχολιάζοντας κάτω από αυτό ότι «με τους νέους διορισμούς ενισχύεται ο αδιάκοπος αγώνας όλων των εργαζόμενων που υπηρετούν το υπέρτατο αγαθό της υγείας, πάντα με σεβασμό, ευαισθησία και αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Έτσι δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας για το νοσηλευτικό μας ίδρυμα, που όλοι επιθυμούμε στο ακριτικό νησί μας. Η ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με προσωπικό συνεχίζεται», αναφέρει ο Διοικητής, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες δημόσια προς τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου για την ενίσχυση, με θέσεις, όπως επισημαίνει.

 Η αντίδραση του Συλλόγου

Οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, με αφορμή τη δημοσιότητα που έδωσε ο διοικητής δεν αφήνουν το όλο θέμα να πέσει κάτω. Απεναντίας το τοποθετούν στις σωστές του διαστάσεις αναδεικνύοντας το πόσο δύσκολη και χρονοβόρα είναι η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και τεκμηριώνοντας γιατί το νοσοκομείο συνεχίζει να έχει κενά, καθώς φεύγουν περισσότεροι από αυτούς που προσλαμβάνονται.

Οι θέσεις που καλύφθηκαν είναι για δύο ειδικότητες ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών και μια ΔΕ Βοηθού νοσηλευτών και ο Σύλλογος Εργαζομένων παρατηρεί ότι οι υπάλληλοι είχαν  καταθέσει τα χαρτιά τους στην προκήρυξη 2Κ του 2019, δηλαδή προσλήφθηκαν 4 χρόνια μετά την κατάθεση της προκήρυξης. «Αν υπολογίσεις ότι ένα χρόνο περίπου πριν, ήταν η εξαγγελία από την κυβέρνηση, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζονται περίπου 5 χρόνια από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των προσλήψεων μέχρι αυτές να πραγματοποιηθούν», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι δυο εκ των υπαλλήλων που ορκίστηκαν ήταν  ήδη εργαζόμενοι στο νοσοκομείο σε ελαστικές μορφές εργασίας. 

«Φυσικά και η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων είναι θετική εξέλιξη και αυτό που πάντα ζητάμε, αλλά δεν γίνεται να προσλαμβάνεις τρεις και στο ίδιο διάστημα να έχουν φύγει 4-5-10», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου. Και καταλήγει ζητώντας τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που προσλήφθηκαν ως έκτακτοι λόγω κορονοϊού: «Δυστυχώς για την τετραετία 1919 – 2022 το πρόσημο αποχωρήσεων – προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού παραμένει αρνητικό. Δεν γίνεται το νοσοκομείο να βασίζει τη λειτουργία του σε ελαστικές μορφές εργασίας». 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img