Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 60 ΕΤΩΝ: Ούζο Λίνου τριών γενεών! 

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι, την πολυετή πείρα και την υπογραφή της. Στόχος και όραμα της οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή και για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Το Ούζο Λίνου σήμερα παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών. Αρωματίζεται με λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση και ωριμάζει για 30 – 40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και κυκλοφορεί σε τέσσερα αποστάγματα χωρίς ζάχαρη: το Ούζο Λίνου 38% vol., 40% vol., 42% vol. και 44% vol. 

Η Ποτοποιία Λίνου παράγει επίσης το κονιάκ Deluxe, το σπιτικό λικέρ cherry, και τα λικέρ τριαντάφυλλο, μπανάνα, cointreau και μέντα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510 22226 και 6955 005709.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img