Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Αρνούνταν να επιβιβαστούν στο “Λέσβος” οι πρόσφυγες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την άρνηση των προσφύγων να επιβιβασθούν στο αρματαγωγό πολεμικό πλοίο “Λέσβος”, που κατέπλευσε  χθες το μεσημέρι στο λιμάνι, συνάντησαν  οι Αρχές, καθώς φαίνεται ότι η λύση ανάγκης συναντά εμπόδια. Ο φόβος ότι μπορεί να μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία προκάλεσε αντιδράσεις  και μέχρι τις 9 χθες το βράδυ κανείς δεν είχε επιβιβασθεί στο πλοίο!

«Καταλήξαμε να βρούμε τη λύση με το πολεμικό πλοίο, όμως δεν φθάνει να πάει το πλοίο εκεί, πρέπει να πάνε και οι πρόσφυγες στο πλοίο. Πάντως η κατάσταση τακτοποιείται ακόμα και αργά. Έχουμε  διαμορφώσει και άλλους χώρους, σε δωμάτια, σε διάφορες δομές κλπ. Το πλοίο μπορεί να βάλει μέχρι 570 ανθρώπους», δήλωσε στον Real FM o  αναπληρωτής υπουργός άμυνας κ. Βίτσας.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται ανά εθνικότητα, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα να προκληθούν διαπληκτισμοί ή εντάσεις, ενώ οι χώροι του πλοίου διαμορφώνονται κατάλληλα ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες. Μέχρι το βράδυ παρά την έντονη βροχόπτωση και τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια, κανείς δεν είχε μετακινηθεί από το hot spot στο πλοίο, ενώ οι “διαπραγματεύσεις” συνεχίζονταν.

Οι αντιδράσεις όμως δεν σταματάνε εδώ. Αντιρρήσεις για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει η λύση του πολεμικού πλοίου και ανησυχία για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν,  εκφράζουν πάντως ήδη τοπικοί φορείς θυμίζοντας την αντίδραση που είχε εκδηλωθεί και σε προηγούμενη προσπάθεια δημιουργίας πλωτού κέντρου φιλοξενίας με επιβατικό πλοίο.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img