Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Αθανασίου, Παρασκευαΐδης και Κομνηνάκα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και η Μαρία Κομνηνάκα είναι οι τρεις Βουλευτές του Νομού Λέσβου που αναδείχθηκαν από την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, αφού το ΚΚΕ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Μπουρνού έναν μήνα μετά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι πανηγυρισμοί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, όπου βρίσκονταν τα εκλογικά περίπτερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν στις 9:30 το βράδυ, ενώ στην πλατεία Σαπφούς, κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ, είχε στηθεί ένα μεγάλο γλέντι για να γιορτάσουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος την συνέχιση της εκπροσώπησης του Νομού μας στη Βουλή. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την ενσωμάτωση των ψήφων στο 95% των Εκλογικών Τμημάτων, η ΝΔ έλαβε ποσοστό 39,85%, το ΠΑΣΟΚ 14,77%, το ΚΚΕ έφθασε σε απόσταση αναπνοής με 14,61%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε και νέα πτώση λαμβάνοντας το 13,46% των ψήφων που τον οδήγησε στην 4η θέση. Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διατηρήσει σε τοπικό επίπεδο το υψηλό ποσοστό που είχε λάβει και στον α’ γύρο των εκλογών, το ΚΚΕ αύξησε κι άλλο τις δυνάμεις του από το 13% που είχε λάβει στις 21 Μαΐου, ενώ η ΝΔ είχε μικρή απώλεια ψήφων, περίπου μισής ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Στελέχη της ΝΔ, της ΔΑΠ, συνεργάτες του Χαράλαμπου Αθανασίου και πολλοί ψηφοφόροι του κόμματος συγκεντρώθηκαν στο εκλογικό περίπτερο για να γιορτάσουν τη νίκη του κόμματος με σημαίες, συνθήματα και ευχές για τη νέα τετραετία. Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο επανεκλεγείς Βουλευτής, «αισθάνομαι πλήρως ικανοποιημένος για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ισχυρή πλειοψηφία που έδωσαν οι πολίτες στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία βέβαια αυξάνει και τις υποχρεώσεις μας για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου. Δεν εφησυχάζουμε γιατί οι ευθύνες είναι ίδιες και μεγαλύτερες. Όλα τα έργα που έχουμε προγραμματίσει θα πραγματοποιηθούν και όπως έχω ξαναπεί η Λέσβος αλλάζει μέρα με την μέρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου.

Χαμόγελα ικανοποίησης και στο εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ, όπου μαζί με τον Π. Παρασκευαΐδη βρίσκονταν οι συνυποψήφιοι Βουλευτές, Βάσω Χοχλάκα και Γιώργος Πετρέλλης, όλοι οι συνεργάτες του γνωστού γιατρού, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιώργος Μήλιος, στελέχη του κόμματος και πολίτες. «Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία. Ευχαριστώ προσωπικά και όλους τους συνυποψηφίους μου που δούλεψαν σκληρά γι’ αυτή τη νίκη και δεν έχει σημασία ποιος έφερε κάποιες ψήφους παραπάνω. Η νίκη είναι συλλογική για να έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, όπως κάναμε και στο παρελθόν, με όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Παρασκευαΐδης.

Την ικανοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και την διατήρηση της έδρας στο Νομό μας εξέφρασαν και οι στενοί φίλοι και συνεργάτες του Βουλευτή, Παναγιώτης Τσιράκης, Σταύρος Πολίτης και Χαράλαμπος Λαμπριανού, ενώ ο Γραμματέας της Ν.Ε., κ. Μήλιος, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους των νησιών μας για την επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια ώρα, η πλατεία Σαπφούς βάφτηκε κόκκινη με τις σημαίες και τα πανό του ΚΚΕ που κατάφερε να πάρει πίσω την τρίτη έδρα. Δεκάδες φίλοι και μέλη του κόμματος συγκεντρώθηκαν εκεί, κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ, για να πανηγυρίσουν τη νίκη και την μεγάλη ανατροπή που κατάφεραν τον τελευταίο μήνα. Όπως είπε ο Γραμματέας της Τ.Ε. Λέσβου, Κώστας Ρήγας, η χθεσινή νίκη ήταν πολύ μικρή μπροστά σε αυτές που θα ακολουθήσουν, ενώ παίρνοντας το λόγο ο πρώην Γραμματέας, Βασίλης Αμπελογιάννης, σημείωσε ότι «αν χρειαστεί να βγει το ΚΚΕ δεύτερο κόμμα για να πάρει την έδρα, θα βγει. Εμείς, οι κασμάδες, όπως μας έλεγαν, σταθήκαμε απέναντι στους ΜΑΤάδες και θα ξανασταθούμε αν χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια του λαϊκού κινήματος και της λαϊκής οικογένειας», ανέφερε ο ίδιος.

Σε δήλωσή της στα “Νέα της Λέσβου” η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμείς πιστεύαμε εξ’ αρχής ότι θα γίνει αυτή η ανατροπή και όπως αποδείχθηκε το πίστευε και ο λεσβιακός λαός, το ήθελε και είχε ανάγκη να έχει στη Βουλή εκπρόσωπο της δικής του φωνής. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, όλη η Οργάνωση, η οποία δικαιώθηκε και πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα αποτυπώνει την εκτίμηση του λαού στο ΚΚΕ, στην παρουσία του στους αγώνες και την επιθυμία του να συνεχίσει να έχει το κόμμα μας ως συμπαραστάτη στο πλευρό του».

spot_img

More articles

spot_img