Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Αυξομειώνονται τα κρούσματα στα σχολεία


Αυξομειώσεις παρουσιάζουν οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων, που δηλώνονται καθημερινά στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Λέσβου, με τη χθεσινή μέρα να συγκαταλέγεται σε αυτές που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «καλές» από το ξεκίνημα του νέου μεγάλου κύματος της πανδημίας στο τέλος Οκτώβρη. Κι αυτό καθώς οι νέες περιπτώσεις παιδιών, που δηλώθηκε πως βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, περιορίστηκαν στις 16 για τα σχολεία του νησιού μας, μειωμένα κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.

Πιο συγκεκριμένα μόλις 5 ήταν τα νέα κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αυτά να «μοιράζονται» στο 2ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, στο Δημοτικό Σχολείο της Μόριας και στο 8ο και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 11 ήταν τα κρούσματα στη Λέσβο και ειδικότερα, 3 στο Γυμνάσιο Άγρας, από 2 στο ΓΕΛ Πλωμαρίου και στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και από 1 στο ΓΕΛ Παμφίλων, στο ΓΕΛ Αγιάσου, στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και στο ΕΝΕΕΓΥΛ στην Παναγιούδα. Επιπλέον υπήρξε ένα κρούσμα στο Γυμνάσιο Μύρινας, ανεβάζοντας στα 12 τα κρούσματα σε επίπεδο Νομού, και 1 κρούσμα σε εκπαιδευτικό του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Από τα παραπάνω νούμερα παρατηρούμε πως η περιοχή του Πλωμαρίου συνεχίζει να είναι αρκετά επιβαρυμένη. Είναι ενδεικτικό πως εκεί είχαμε και το πρώτο κλείσιμο τμήματος στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ενώ σήμερα αναμένεται να ληφθεί απόφαση και για το ΕΝΕΕΓΥΛ στην Παναγιούδα, το οποίο αναμενόταν να κλείσει χθες, όπως είχε ενημερώσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο τελικά δεν υπήρξε η σχετική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή.