Οι  “Άστεγοι”, παρουσιάζουν αυτή την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης,  το έργο  “Bent”  του Martin Sherman.

Λίγα λόγια για το έργο:

Βερολίνο, 30 Ιουνίου 1934. Τη “Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών” (Nacht der langen Messer), το ναζιστικό καθεστώς επικυρώνει εντυπωσιακά το τέλος μίας μακροχρόνιας ελευθερίας της έκφρασης που έδωσε χώρο και φωνή σε ένα από τα παλαιότερα και λαμπερότερα gay κινήματα του σύγχρονου κόσμου. Πλέον, διώκονται ακόμα και οι σκέψεις με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Η επιβίωση φαντάζει εφικτή, αν απαρνηθείς την ταυτότητά σου. Ή μήπως όχι; Ίσως τελικά να είναι η αλήθεια και η αγάπη, ως φορέας της, τα δύο βασικά συστατικά της ελευθερίας.

Το έργο γράφτηκε το 1979, την εποχή που το gay κίνημα άρθρωνε λόγο και έχτιζε πολιτική συνείδηση. Ο συγγραφέας, έχοντας κάνει μία ενδελεχή ιστορική έρευνα που του χάρισε μία υποψηφιότητα για βραβείο Pulitzer, φώτισε με εξαιρετικό τρόπο μια μέχρι τότε σχεδόν άγνωστη πτυχή του ναζιστικού απολυταρχισμού: Τη συστηματική δίωξη ομοφυλόφιλων ανδρών και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το έργο δεν τσιγκουνεύεται το χιούμορ, αντιμετωπίζει τη βία κατάματα και ενδύει τους ήρωες με τρυφερότητα ακόμα και στις πιο σκοτεινές τους στιγμές.

To BENT έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το Μάιο του 1979 στο West End του Λονδίνου με πρωταγωνιστές τους Ian Mackellen και Tom Bell. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1980 σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Φέρτη και Πέτρο Φυσούν.

Προπώληση εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη στις 7-9 μ.μ., όπως και Παρασκευή, Σάββατο 11 π.μ.-1 μ.μ. & 7-9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Πληροφορίες στο 6944392867.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
(Με σειρά εμφάνισης)

-ΜΑΞ   Σταμάτης Γιαννάκης

-ΡΟΥΝΤΥ   Βαγγέλης Παυλής
-ΒΟΛΦ   Παναγιώτης Γιαννούλης
-ΛΟΧΑΓΟΣ Γιώργος Καλαράς

-ΔΕΚΑΝΕΑΣ Αχιλλέας Χατζηνικολάου

-ΒΙΚΤΩΡ/ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ Παναγιώτης Βεκρής

-ΓΚΡΕΤΑ Κωνσταντίνος Πολίτης

-ΦΡΕΝΤΥ Βασίλης Σαμαράς

– ΧΟΡΣΤ Στράτος Γεωργούλας

-ΚΑΠΟ/ΘΑΜΩΝΑΣ ΚΛΑΜΠ Dirk Schälicke

-ΘΑΜΩΝΑΣ ΚΛΑΜΠ/ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ    Δημήτρης Πανάρας
ΘΑΜΩΝΕΣ ΚΛΑΜΠ: Βάσω Αψώκαρδου, Cosmin Balaban, Γιώργος Λημναίος, Τέρπανδρος-Βασίλειος Πατσελής, Στρατής Σκουντιανέλλης, Άννα Ταξείδη, Μαρία Ταξείδη, Αντιγόνη Τσεσμελή.

ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ: Μαρία Γερογιαννάκη, Κατερίνα Κομνηνάκα, Νίκη Λαρίση, Στέλλα Σάλτα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
-Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Καντσά

-Σύνθεση, παραγωγή πρωτότυπης μουσικής-τραγουδιών, φωνητικά, αγγλικοί στίχοι

και επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Κατραμάδος

-Χορογραφία και επιμέλεια κίνησης: Μαρίνα-Ισμήνη Ιωαννάτου
-Σκηνικά: Παναγιώτης Βεκρής, Μυρτώ Προκοπίου, Κλειώ Παντέλα

-Κοστούμια: Λένα Τριανταφύλλου

-Σχεδιασμός φωτισμών: Ντέπυ Παπαδάκου

-Υποβολείο: Μαρία Ταξείδη

-Αφίσα-πρόγραμμα: Σταμάτης Γιαννάκης

-Υλικό προγράμματος: Αφροδίτη Καντσά

-Φωτογραφίες: Σπύρος Παυλής, Cosmin Balaban, Σταμάτης Γιαννάκης

-Φροντιστήριο: Αντιγόνη Τσεσμελή, Κωνσταντίνος Πολίτης, Κατερίνα Κομνηνάκα.