Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Χασισοκαλλιεργητής ετών 16!

Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία η σύλληψη ενός ανηλίκου 16 ετών για καλλιέργεια χασίς από την Δίωξη Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει “ξετρυπώσει” αρκετές περιπτώσεις στην περιοχή της Γέρας που είχαν σχέση με διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον νεαρό μέχρι που έφτασε σε συγκεκριμένη περιοχή όπου καλλιεργούσε το δενδρύλλιο, ύψους περίπου 1 μέτρου και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Ακολούθησε παρουσία Αντιεισαγγελέα έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει με τους δυο γονείς του όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων, δενδρύλλιο κάνναβης, 8 γυάλινα βάζα που περιείχαν ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 323 γραμμαρίων, 11 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 41 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών και δυο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η διακίνηση του χασίς γινόταν από τον πατέρα που είχε βάλει στην υπηρεσία των ναρκωτικών και τον γιο του. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο πατέρας οδηγήθηκε χθες Τετάρτη ενώπιον του Ανακριτή και μετά την απολογία του αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, ενώ ο 16χρονος γιος του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για σπάνιο, αν όχι και πρωτοφανές, περιστατικό για τα δεδομένα της Λέσβου εμπλοκής 16χρονου στην καλλιέργεια χασίς με την καθοδήγηση του γονέα!