Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Χωρίς παρατράγουδα η επιστροφή της διασκέδασης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Χωρίς παρατράγουδα έγινε από το Σάββατο η επιστροφή της διασκέδασης στην προ μέτρων κορονοϊού εποχή, καθώς πλέον στους κλειστούς χώρους μπορούν να εισέρχονται ανεξαρτήτως αριθμού και χωρίς χρήση μάσκας άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, χωρίς να επιβάλλονται οι περιορισμοί να βρίσκονται καθήμενοι ή να μην χορεύουν. Αντιθέτως μάλιστα η διασκέδαση έχει αφεθεί ελεύθερη!

Η Αστυνομία το Σάββατο διενήργησε έναν κύκλο περιπολιών και ελέγχων αν και  οι καταστηματάρχες της εστίασης και των μπαρ είχαν υπεύθυνους στις εισόδους να ελέγχουν, ώστε η είσοδος των πελατών να γίνεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε επίπεδο Λέσβου η αστυνομία δεν κατέγραψε κατά τους ελέγχους της ούτε μία παράβαση για είσοδο μη εμβολιασμένου πελάτη σε κλειστό χώρο, ενώ καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό των καταστημάτων.

Την Κυριακή βεβαιώθηκε πρόστιμο σε καφενείο στην περιοχή της Γέρας, ωστόσο, με παρέμβαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγου, Ελευθέριου Ντουρουντού, η κύρωση ακυρώθηκε με το αιτιολογικό της μη ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας. Αντιστοίχως άλλη μία παράβαση στη Χίο ακυρώθηκε με τον ίδιο τρόπο με παρέμβαση του κ. Ντουρουντού. 

Οι έλεγχοι της αστυνομίας την Κυριακή κινήθηκαν υποτονικά στα καταστήματα, δεδομένου ότι στα χωριά οι επιχειρήσεις είχαν αδειάσει από νωρίς, ενώ και στη Μυτιλήνη στις 11:00 το βράδυ έβλεπε κανείς σχεδόν άδεια μαγαζιά με λιγοστούς πελάτες στο καθένα.

 

Η πορεία του κορονοϊού

 

Την ίδια ώρα η πορεία του κορονοϊού στη Λέσβο συνεχίζει να κάνει χαμηλή πτήση, καθώς χθες Δευτέρα ανακοινώθηκαν 6 νέες μολύνσεις για την περιοχή μας, ενώ την Κυριακή μόλις 3 κρούσματα. Δυσάρεστη έκπληξη – για τα δεδομένα των μονοψήφιων αριθμών του τελευταίου διαστήματος – αποτέλεσε ωστόσο το Σάββατο η ανακοίνωση 10 κρουσμάτων για τη Λέσβο και αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η ανακοίνωση σήμερα Τρίτη, που θα κάνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, καθώς η μέρα αυτή θεωρείται το βαρόμετρο της εβδομάδας όχι μόνο για τη Λέσβο, αλλά για όλη τη χώρα.

Αύξηση στους εμβολιασμούς περιμένουν τόσο το νοσοκομείο όσο και τα Κέντρα Υγείας εκτιμώντας ότι η απελευθέρωση της διασκέδασης θα οδηγήσει αρκετούς εφήβους στο να κάνουν το εμβόλιο, ώστε να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για να μπαίνουν στα μαγαζιά με τις παρέες τους.

Κανονικά συνεχίζουν τους ελέγχους στη Μυτιλήνη και τα χωριά οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που κάνουν δειγματοληψίες για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών ασθενών, αλλά και όσων έχουν την υπόνοια ότι προσβλήθηκαν από κορονοϊό ώστε να ελεγχθούν. Σήμερα το κλιμάκιο θα βρίσκεται από το πρωί κάνοντας δειγματοληψίες στην πλατεία της Καλλονής.

spot_img
Προηγούμενο άρθροΣτους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές
Επόμενο άρθροΚΥΠΕΛΛΟ: Προκρίθηκαν τα φαβορί
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img