Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χρειάζεται αίθουσα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Όχι μόνο διέθεσαν την αίθουσα αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Μυτιλήνης από το Δήμο για να μπορούν να διανυκτερεύουν οι άστεγοι τώρα που επικρατεί παγετός, αλλά τους μετέφεραν και δύο παλιά στρώματα μέσα για να μπορούν τη νύχτα να κοιμούνται. Όμως ας μη γελιόμαστε, δεν είναι αίθουσα μια αλουμινένια κατασκευή που προς τιμήν του δημιούργησε όταν βρισκόταν στο Λιμενικό Ταμείο ο Κυριάκος Πετρέλης, γιατί μέχρι τότε υπήρχε μόνο ένα υπόστεγο για να στέκονται οι επιβάτες που περίμεναν τα πλοία της γραμμής.  

Φρόντισε λοιπόν τότε με συνοπτικές διαδικασίες και το έκλεισε με αλουμίνια, έβαλε και τζάμια και στη συνέχεια μπήκε και κλιματισμός για να μπορούν οι επιβάτες να περιμένουν σε πιο ανθρώπινες συνθήκες. Όμως ο δήμος χρειάζεται μια αίθουσα που δεν θα είναι μια λωρίδα διαδρόμου, αλλά θα μπορεί να έχει και δύο τραπεζάκια μέσα για να κάθονται αυτοί οι άνθρωποι τις λίγες αυτές μέρες του χρόνου που έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες.  

Ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι και ένας ξενώνας που να λειτουργεί περιστασιακά μόνο το χειμώνα και να στεγαστεί σε κάποιο παλιό ακίνητο του Δήμου ή της Μητρόπολης από τα πολλά ακατοίκητα που έχουν κληροδοτήσει άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή. Είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή η ανάγκη θα απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα για τα επόμενα χρόνια καθώς οι άνθρωποι μόλις ανέλαβαν!

Η Μυτιλήνη δεν θα πρέπει να ξεχνά τη βαριά κληρονομιά που άφησε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο Α’ ο από Δυρραχίου όταν τις δεκαετίες του ‘30 και του ’40, δηλαδή στα πολύ δύσκολα χρόνια για τον τόπο μας, ήταν σημείο αναφοράς για τη φιλανθρωπία της στην Αθήνα και άλλες μεγαλουπόλεις.

spot_img

More articles

spot_img