Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δ. Ρουγκέλη: «Εκδικούνται την Αγιάσο στο πρόσωπό μου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Πυρετός προετοιμασιών αυτές τις ημέρες για την γιορτή του κάστανου, την Κυριακή, στην Αγιάσο, όπου αναμένεται να γίνει η συνάντηση όλης της Λέσβου σ’ αυτό το «γεγονός» που καθιερώθηκε επί Δημάρχου, Χρύσανθου Χατζηπαναγιώτη, και έμελλε να αποτελέσει την κορυφαία γιορτή για αγροτικό προϊόν της Λέσβου, που κατά πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο δεύτερος Δεκαπενταύγουστος για τη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω της κοσμοσυρροής που θυμίζει την κοσμοσυρροή της Αγιάσου στη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Η δραστήρια κοινοτάρχης, Διαμάντω Ρουγκέλη, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το Δήμο αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες και φορείς, όπως ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Kούσκος που συνεργάζεται με την Κοινότητα στην προοπτική μελλοντικής  εκμετάλλευσης και του Κήπου της Παναγίας με επιχείρηση εστίασης και άλλες δραστηριότητες.

Εκτός από την ξενάγηση στον καστανιώνα, όπως κάθε χρόνο στη γιορτή του κάστανου, εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες και στην Πενθίλη, όπου κάτοικοι του χωριού θα κερνούν με παραδοσιακά εδέσματα και κρασί και ενώ το κάστανο θα διατίθεται δωρεάν. Εκτός από τα παραδοσιακά συγκροτήματα και τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου, τη γιορτή του κάστανου φέτος θα πλαισιώσει και η ορχήστρα του στρατού με εξαιρετικά μουσικά ακούσματα που θα γεμίσουν με νότες το χωριό, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα στο πρόγραμμα της γιορτής του κάστανου περιλαμβάνονται και πολιτιστικά δρώμενα.

Καρφιά κατά Μουτζούρη

Την ίδια ώρα η Κοινοτάρχης κ. Ρουγκέλη δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την άρνηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει φέτος τη γιορτή, κάτι το οποίο ερμηνεύει ως εκδίκηση της περιφερειακής αρχής στο πρόσωπό της, καθώς ήταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Αλκιβιάδη Στεφανή. Όπως είπε η κ. Ρουγκέλη μιλώντας στα Νέα της Λέσβου «δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια στο πρόσωπό μου να εκδικείται τους κατοίκους της Αγιάσου. Εγώ διανύω τις τελευταίες μέρες στην Κοινότητα του χωριού και υπ’ αυτήν την έννοια δεν βλέπω το λόγο γιατί αρνήθηκε φέτος να χρηματοδοτήσει τη γιορτή μας».  

Όπως εξήγησε η ίδια, το αίτημα υποβλήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού εισπράττοντας αρνητική απάντηση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με το αιτιολογικό ότι η περίοδος ήταν προεκλογική και δεν μπορούσε η Περιφερειακή Αρχή ως απερχόμενη να κάνει χρηματοδοτήσεις. Ωστόσο και τώρα μετά τις εκλογές δεν φάνηκε κάποιο ενδιαφέρον από την Περιφέρεια για να δώσει κάποια χρήματα και να ενισχύσει τη διοργάνωση, η οποία απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και πάνω από όλα αναδεικνύει το κάστανο.  

Ένα επιπλέον ζήτημα έχει να κάνει με το βαν το οποίο είχε χορηγήσει η Περιφέρεια στην Κοινότητα για να το χρησιμοποιεί και το οποίο το πήρε πίσω προχθές Δευτέρα, με το αιτιολογικό ότι το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιούνταν και ως εκ τούτου θα πρέπει να διατεθεί σε περιοχή που το έχει ανάγκη και θα το χρησιμοποιεί. 

«Το θεωρώ πολύ τραβηγμένο για τον κ. Μουτζούρη που θέλει να λέγεται Περιφερειάρχης όλων των κατοίκων του Βόρειου Αιγαίου να μας πάρει και το αυτοκίνητο που ο ίδιος μας είχε χορηγήσει. Προκαλεί θλίψη η αντιμετώπιση της Περιφέρειας σε ένα ολόκληρο χωριό και σε μία κορυφαία γιορτή για αγροτικό προϊόν της Λέσβου, θεωρώντας ότι χτυπούν με αυτόν τον τρόπο την Κοινοτάρχη γιατί ήταν υποψήφια σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Λυπάμαι πραγματικά, ο καθένας με τη στάση του δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη θέση εξουσίας που κατέχει και αφήνω τον κάθε πολίτη να βγάλει τα συμπεράσματά του», είπε καταλήγοντας η κυρία Ρουγκέλη, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου να τιμήσουν με την παρουσία τους τη γιορτή του κάστανου την Κυριακή.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img