Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Δεν ασχολείται η Αστυνομία

Αν και ανησύχησαν οι επαγγελματίες της Μυτιλήνης μήπως και πρόκειται για αντιδράσεις λόγω των τελευταίων γεγονότων που αφορούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, εμείς δεν θεωρούμε ότι εντάσσονται σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Πρόκειται για δολιοφθορές που διαπίστωσαν χθες το πρωί στα μαγαζιά τους από την οδό Ερμού, την προκυμαία, μέχρι την Καβέτσου όταν άγνωστα άτομα έσπασαν γλάστρες και ζαρντινιέρες που βρίσκονταν έξω από τις επιχειρήσεις. 

Στην περίπτωση του ζαχαροπλαστείου Άριστον επί της οδού Καβέτσου, η δολιοφθορά καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες, ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου που ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον παθόντα δεν έδειξε ενδιαφέρον να μεταβεί επί τόπου στο σημείο. «Ελάτε στην Αστυνομία να κάνετε καταγγελία αν θέλετε», είπαν στον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου κ. Μιχάλη Κουρουβακάλη, ο οποίος κατάλαβε ότι δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί με την περίπτωσή του και προτίμησε να απευθυνθεί στα “Νέα της Λέσβου”. 

Με αυτόν τον τρόπο (της μη προσέγγισης) όμως που έχουν η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ο κάθε ανεγκέφαλος θα παίρνει θάρρος να κάνει ακόμα χειρότερα στο μέλλον εφόσον δεν θα τον αναζητήσει κανείς! Κάπως έτσι η παραβατικότητα επιδεινώνεται στον τόπο μας κι ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα αναγκάζονται οι επαγγελματίες, όπως έγινε με τους Ρομά, να φτάνουν στο σημείο να τρέχουν στον Υποστράτηγο περιφερειάρχη της Αστυνομίας κ. Ντουρουντού για να βρουν το δίκιο τους, όσο η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου δεν θα λαμβάνει πρωτοβουλίες γι’ αυτά τα περιστατικά κι ακόμα πιο σοβαρές καταστάσεις με τις οποίες δεν ασχολείται η Αστυνομία.