Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

«Δεν χαρίζεται» ο κορονοϊός

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Σε αυξημένα επίπεδα συνεχίζουν να παραμένουν τα κρούσματα της νόσου στη Λέσβο, 74 είχαμε την Παρασκευή και 56 χθες Σάββατο.

O  κορονοϊός «δεν Χαρίζεται» σε κανέναν και καθώς πλέον οι χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν πραγματικότητα και για τη Λέσβο προέχει άμεσα να εμβολιαστούν όλοι όσοι έχουν αμελήσει ή δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους φόβους τους το προηγούμενο  διάστημα,  καθώς επίσης να μην αμελήσουν και για την τρίτη δόση όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί (δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson).

Την ίδια οι πληροφορείς για έναν ακόμα θάνατο από τη νόσο δεν επιβεβαιώνονται απο το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα,  ΔΕΝ καταγράφεται ως θάνατος από κορονοϊό η απώλεια ενός ανθρώπου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του και παρά την προσπάθεια των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε  θετικός στον κορονοϊό, ωστόσο το νοσοκομείο αποδίδει το θάνατο του σε σοβαρή καρδιακή επιπλοκή και όχι στον Covid 19.

Τέλος, βασικό, βασικότατο είναι η πρόληψη του κορονοιου με την τήρηση των ήδη γνωστών μέτρων. Αποφυγή συνωστισμών, απολύμανση των χεριών και χρήση της μάσκας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως  όλο και περισσότεροι πολίτες από την τοπική κοινωνία χρησιμοποιούν από μόνοι τους τη μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους και όχι μόνο στους πολυσύχναστους.

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις