Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Δεν «πάτησαν» ούτε στη Μυτιλήνη τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στον Πελαγίτη παρέμειναν τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ, την αποβίβαση των οποίων στη Μυτιλήνη δεν επέτρεψαν οι κάτοικοι της Λέσβου, όπως είχε συμβεί και στη Χίο λίγες ώρες νωρίτερα. Πλήθος κόσμου, που μπορεί και να ξεπέρασε τους 500 βρέθηκε το μεσημέρι στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις από τις λιμενικες αρχές και τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας ότι τα μηχανήματα της αναδόχου του έργου των νέων δομών στα νησιά δεν θα κατέβαιναν από το πλοίο, που έφτασε στη Μυτιλήνη στις 3 περίπου το μεσημέρι.

Το συγκεντρωμένο πλήθος παρέμεινε για ώρες και χωρίς εντάσεις στο λιμάνι μέχρις ότου επιβεβαιωθεί πως όντως δεν θα γινόταν αποβίβαση των μηχανημάτων. Μικρή ένταση επικράτησε μόνο λίγο μετά τις 4 όταν έγινε προσπάθεια αποβίβασης γερανού, που σύμφωνα με τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας και επαγγελματίες προοριζόταν για τη ΔΕΗ, με τους συγκεντρωμένους ωστόσο να μην επιτρέπουν να κατέβει από το πλοίο, μη εμπιστευόμενοι ότι όντως ταξίδευε στη Λέσβο για αυτό τον σκοπό. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους κατοίκους, το λιμενικό και το πλήρωμα του πλοίου είχαν σαν αποτέλεσμα τελικά ούτε το συγκεκριμένο όχημα να κατέβει από τον Πελαγίτη, απ’ όπου αποβιβάστηκαν μόνο φορτηγά οχήματα που μετέφεραν προϊόντα και εμπορεύματα.

Το πλοίο εν τέλει αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, με προορισμό τη Λήμνο και μετά τη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας το δρομολόγιό του, με σχεδόν διακόσια άτομα να παραμένουν στην προβλήτα μέχρι και τον απόπλου για παν ενδεχόμενο… ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο πέρασμα του από το νησί μας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img