Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Δεν σταματά ο κορονοϊός στη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


271 κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για τη Λέσβο (σε σύνολο 43.386 στην επικράτεια), γεγονός που δείχνει ότι η διασπορά του κορονοϊού στον τόπο μας συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται σε κάθε επίπεδο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, καθώς δεν είναι μόνο οι θετικοί ασθενείς που μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά και οι επαφές που σχηματίζουν ουρές για rapid test προκειμένου να δουν αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, όπως είχε εκτιμηθεί στο ρεπορτάζ μας, ήταν μειωμένα σε σύγκριση με την Τρίτη και αυτό καθώς τα κρούσματα της Τρίτης συμπεριέλαβαν την μεγάλη προσέλευση για τεστ από το πρωί της Δευτέρας μετά το εορταστικό διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Με 170 κρούσματα η Χίος, 78 η Σάμος και 51 το δεύτερο νησί του Νομού μας, η Λήμνος, το ερώτημα είναι πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία με τέτοια διασπορά, ιδιαίτερα μάλιστα όταν κάθε προσπάθεια για ιχνηλάτηση έχει καταρρεύσει, καθώς χθες έκλεισε για απολύμανση ακόμα και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης λόγω θετικού κρούσματος.

Άνοιξε νύχτα ο Αλεξίου

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ενώ είχε αποφασιστεί χθες να μην λειτουργήσει το γραφείο λόγω της απολύμανσης, το άνοιξε νωρίς το βράδυ προκειμένου να κάνει ιχνηλατήσεις. Όπως είπε ο κ. Αλεξίου στα Νέα της Λέσβου «δεν έχουμε άλλη επιλογή, καθώς ο αριθμός των υπαλλήλων που ασχολούμαστε από την Πολιτική Προστασία είναι συγκεκριμένος-ελάχιστοι και οι ιχνηλατήσεις που καλούμαστε να κάνουμε καθημερινά είναι πάρα πολλές. Βλέπετε τι γίνεται άλλωστε, δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ».

Παρά τα εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο 14 ασθενείς νοσηλεύονταν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, κανένας από αυτούς στην Εντατική, αν και δύο παρουσίαζαν επιδείνωση στην κατάστασή τους, την ώρα που η εφημερίδα μας βρισκόταν επί του πιεστηρίου και ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής τους στη Μονάδα. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε αντιδιαστολή με τον ελεγχόμενο αριθμό νοσηλειών αποδεικνύει τη σπουδαιότητα των εμβολιασμών.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img