Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

«Δεν θα κάνουμε γιορτές»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σε νέο οικονομικό αδιέξοδο οδηγείται ένα άνεργο ζευγάρι μεσηλίκων από τη Μυτιλήνη, που πριν από λίγο καιρό είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια, καθώς αδυνατούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά ακόμη και στις βασικές καθημερινές του ανάγκες. Η ολιγόμηνη απασχόληση του συζύγου στον Δήμο έδωσε μια μικρή ανάσα στην οικογένεια, όμως η σύμβασή του λήγει στις 6 Ιανουαρίου, οπότε θα βρεθούν και πάλι στο μηδέν.

Όπως αποκαλύπτει η κ. Μαρία στα «ΝΕΑ της Λέσβου», ο μισθός του συζύγου της περιοριζόταν στα 300 ευρώ το μήνα, ενώ η ίδια δεν κατάφερε να απασχοληθεί στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας, λόγω των προβλέψεων που θέλουν τα ίδια άτομα να μην εντάσσονται εφόσον έχουν απασχοληθεί σε αυτά μέσα στην τελευταία τετραετία. Ακόμη και αυτά τα χρήματα όμως με το ζόρι αρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών του νοικοκυριού, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το χρέος του λογαριασμού νερού που έχουν αγγίζει τα 390 ευρώ. 

«Ζητάμε μια δουλειά για τον άνδρα μου, πρέπει μέχρι τις 6 του μήνα να βρεθεί κάτι για να μην μείνουμε πάλι χωρίς χρήματα. Είμαστε σε απόγνωση, ήδη στην οικονομική κατάσταση που είμαστε δεν είναι για να κάνουμε γιορτές», σημειώνει απογοητευμένη η κ. Μαρία, διευκρινίζοντας πως ο σύζυγός της θα μπορούσε να απασχοληθεί σε μια εργασία που δεν απαιτεί δικό του μεταφορικό μέσο, καθώς για την ανανέωση ισχύος του διπλώματος οδήγησης για ένα μηχανάκι που έχει (με ανάγκη επισκευής και αυτό…) απαιτούνται περίπου 190 ευρώ, που αυτή τη στιγμή η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει.

Υπογραμμίζεται πως ο σύζυγος της κ. Μαρίας είναι 50 ετών και υγιής και όποιος έχει τη δυνατότητα και θέλει με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσει την οικογένεια, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της στο τηλέφωνο 6948031948.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img