Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Δεν υποχωρεί ο κορονοϊός στη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Δεν λέει να υποχωρήσει ο κορονοϊός στη Λέσβο παραμένοντας και χθες Δευτέρα στις 70 οι νέες μολύνσεις για την περιοχή μας σε σύνολο 3.841 στην επικράτεια. Και το Σαββατοκύριακο τα κρούσματα δεν έπεσαν χαμηλά, καθώς το Σάββατο είχαμε 50 νέες μολύνσεις παρά το γεγονός ότι δεν γίνονται Σαββατοκύριακα δειγματοληψίες από τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στο γενικό πληθυσμό. 

Την Κυριακή τα κρούσματα ανήλθαν στα 28, ενώ την ίδια ώρα το νοσοκομείο Μυτιλήνης από το ξέσπασμα του κορονοϊού στη Λέσβο μέχρι τώρα έχει καταγράψει 94 νεκρούς από τη νόσο, αριθμός που διαμορφώνει ένα υψηλό ποσοστό σε σύγκριση με τις νοσηλείες. Σημειωτέον πως ο αριθμός των 94 νεκρών από κορονοϊό δεν είναι ο πραγματικός, καθώς ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με επιπλοκές και έχουν χάσει τη ζωή τους έχουν αποχαρακτηριστεί από περιστατικά Covid 19 λόγω παρέλευσης ενός εύλογου διαστήματος, κατά το οποίο «αρνητικοποιήθηκαν» από τη νόσο.  

Ωστόσο οι επιπλοκές που τους οδήγησαν στο θάνατο προκλήθηκαν από τον κορονοϊό. Αυτό όμως στην περίπτωση του αποχαρακτηρισμού δεν καταγράφεται και εξυπηρετεί το Υπουργείο Υγείας, καθώς παρουσιάζει λιγότερους θανάτους από επιπλοκές της νόσου στη χώρα μας, ενώ κάτι τέτοιο είναι επιθυμητό και από τις οικογένειες των θανόντων καθώς μπορούν με αυτό τον τρόπο να θάψουν τους ανθρώπους τους χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται σε όσους χάνουν τη ζωή τους και είναι χαρακτηρισμένοι ως περιστατικά Covid. 

Για παράδειγμα χθες το μεσημέρι εμφανιζόταν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης να νοσηλεύονται 12 ασθενείς με κορονοϊό σε απλούς θαλάμους απομόνωσης και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να μην έχει ασθενή με κορονοϊό, όταν στην Εντατική συνεχίζει να νοσηλεύεται μία νέα γυναίκα λόγω των σοβαρών επιπλοκών που της προκάλεσε ο κορονοϊός. Ωστόσο το περιστατικό αυτό έχει αποχαρακτηριστεί και τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε και νοσηλεία που υπερβαίνει και τους τρεις μήνες!

Στους συνολικά 94 νεκρούς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης οι δύο προστέθηκαν μόλις το περασμένο τριήμερο και πρόκειται για έναν 72χρονο άντρα και μία 63χρονη γυναίκα, η τελευταία γνωστή επαγγελματίας στην τοπική κοινωνία. Και οι δυο τους παρά τη μάχη που έδωσαν δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή και έσβησαν από τις επιπλοκές της νόσου.

Καθώς, δε, ο κορονοϊός στις μέρες μας εκτός από τους ανεμβολίαστους μολύνει και εμβολιασμένα άτομα τα οποία όμως έχουν πολλές πιθανότητες να περάσουν τη νόσο «στο πόδι» χωρίς επιπλοκές, είναι επιβεβλημένη από το σύνολο της κοινωνίας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, δηλαδή οι αποστάσεις, η αποφυγή συνωστισμού, η χρήση της μάσκας και η απολύμανση των χεριών.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img