Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δέσμευση για αποσυμφόρηση των νησιών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

 

-Μουζάλας και Τόσκας προανήγγειλαν επίσπευση των διαδικασιών για μετακίνηση όσων έχουν έγγραφα ασύλου

 

Την δέσμευση για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από το μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων προσφύγων έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, Χίου  Νότη Μηταράκη και Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα, με θέμα τα αντισταθμιστικά μέτρα για την ανακούφιση των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου που πλήττονται από το μεταναστευτικό ζήτημα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής  και ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τόνισαν ότι προτίθενται να μεταφέρουν άμεσα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, το σύνολο του πληθυσμού που διαθέτει τρίπτυχο Ασύλου και να αποσυμφορηθούν τα νησιά της ανατολικής παραμεθορίου.

«Ευελπιστούμε ότι αυτές οι έγγραφες υποσχέσεις δεν θα μείνουν κενού περιεχομένου», σχολίασε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κ. Αθανασίου.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img