Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Διαδήλωση στην Εθνική Τράπεζα για πλειστηριασμό κατοικίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα, στις 10:00 το πρωί, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Μυτιλήνης, από την πλευρά της αγοράς, το Εργατικό Κέντρο, σε μία προσπάθεια αποτροπής πλειστηριασμού κατοικίας λαϊκής οικογένειας. Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, η συγκεκριμένη οικογένεια «βρίσκεται εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων, των τραπεζών και στον κίνδυνο του πλειστηριασμού της κατοικίας, επειδή αδυνατεί να πληρώσει το δάνειο που είχε πάρει πριν χρόνια.

Καμία αναμονή σε νέους σωτήρες, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. Και συνεχίζει: «Κανένας μόνος, κανένας απροστάτευτος, με αλληλεγγύη καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουμε στην μάχη για να μην βρεθούν στο δρόμο λαϊκές οικογένειες του νησιού μας».

Το Εργατικό Κέντρο επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας ότι με τους νόμους τους, αντί να προστατεύουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, αφήνουν ανεξέλεγκτα τα funds και τους τοκογλύφους, να λυμαίνονται το βιος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία έξωση, δεν μας φοβίζουν οι απαγορεύσεις τους. Οργανώνουμε μαζικά την ταξική μας αλληλεγγύη!», διαμηνύει το Εργατικό Κέντρο που ήδη έχει αποτρέψει κι άλλους πλειστηριασμούς, ενώ ζητά προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας. «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», αναφέρει, καλώντας τα σωματεία και τους κατοίκους της Μυτιλήνης να συμπαρασταθούν στη σημερινή διαδήλωση.

- Advertisement -

More articles

spot_img