Διαμαρτύρονται κυνηγοί και κυνόφιλοι

  • Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 

Σε διαμαρτυρία πρόκειται να προχωρήσουν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, από κοινού ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης και ο Όμιλος Κυνόφιλων Λέσβου, καθώς υπάρχει γενικότερος αναβρασμός λόγω της διαβούλευσης που γίνεται στο Σχέδιο νόμου για τα ζώα και προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση και για τα δεσποζόμενα ζώα (με άλλα λόγια όσοι έχουν ζώα στην κατοχή τους θα υποχρεούνται να τα στειρώσουν).

 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιώργος Πάλλας

Ο Γιώργος Πάλλας

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιώργος Πάλλας, έχει πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ενημέρωσης των πολιτικών και άλλων φορέων του τόπου μας και προς τούτο, χθες, ήταν προγραμματισμένες διαδοχικές επαφές του με τους τρεις Βουλευτές του Νομού Λέσβου, ώστε να τους ενημερώσει και να ζητήσει τις παρεμβάσεις τους. Παράλληλα με τους κυνηγούς και τους φιλόζωους κινητικότητα καταγράφεται και στον κτηνιατρικό κλάδο, που ετοιμάζεται για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Πέμπτη αντιδρώντας στις ίδιες προβλέψεις του σχεδίου νόμου. 

Όπως ανέφερε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Πάλλας «το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα που αναρτήθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι… μία κόλαση για τους κυνηγούς και τα κυνηγόσκυλα.

Προβλέπει την υποχρεωτική και καθολική στείρωση για όλα τα σκυλιά, είτε αρσενικά, είτε θηλυκά είναι αυτά, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση για το εάν είναι κυνηγετικά, ποιμενικά, φύλακες, εργασίας, συντροφιάς, καθαρόαιμα ή ημίαιμα, κ.λπ.

Επιπροσθέτως, κανένας σκύλος δεν θα επιτρέπεται στο εξής να γεννάει ούτε και μία φορά στη ζωή του, και ο μόνος τρόπος που θα επιτρέπεται να αποκτά κανείς σκύλο είναι από επαγγελματίες εκτροφείς (μετά την απόκτησή τους, και αυτοί οι σκύλοι θα στειρώνονται)».

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης εξήγησε στην εφημερίδα μας πως η ερασιτεχνική εκτροφή ή η αναπαραγωγή του δικού του σκύλου από τον ίδιο τον κυνηγό, απαγορεύονται σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως πλήγμα για το κυνήγι και τους κυνηγούς αλλά και γενικότερα για την κυνοφιλία.

«Ως Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης, εκπροσωπώντας 1.000 περίπου μέλη-κυνηγούς και αγωνιώντας για όλη αυτή την κατάσταση, που παρατέθηκε, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί για μας προκλητική και εχθρική ενέργεια, η οποία στόχο έχει να πλήξει τις Κυνηγετικές και Κυνοφιλικές Οργανώσεις της χώρας», είπε ο κ. Πάλλας. Και συνέχισε: «Η επιβολή της υποχρεωτικής στείρωσης όλων των σκύλων στην ουσία τιμωρεί όλους τους ευσυνείδητους ιδιοκτήτες σκύλων. Δεν μπορεί ένα κράτος δικαίου να αντιμετωπίζει τους πολίτες του ως εν δυνάμει ανεύθυνους».

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης παρέθεσε αυτούσια τα άρθρα 5 και 6 που βρίσκονται σε διαβούλευση, υπογραμμίζοντας ότι χιλιάδες πολίτες παίρνουν θέση και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τις ίδιες απόψεις με τους κυνηγούς.

«Απευθύνουμε πρόσκληση όχι μόνο σε κυνηγούς και κυνόφιλους, αλλά σε κάθε άλλο πολίτη που μπορεί με την κοινή λογική να αντιληφθεί ότι αυτό που πάει να γίνει είναι ανήκουστο. Θα βρισκόμαστε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία και τις αποστάσεις, ώστε να εκφράσουμε με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία μας», κατέληξε ο κ. Πάλλας.